Apple a primit interdicție de vânzare a modelelor iPhone 12 și iPhone 13 în Columbia

Apple a primit interdicție de vânzare a modelelor iPhone 12 și iPhone 13 în Columbia
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 iul 2022

Ericsson a obținut a primă victorie în lupta pentru bani și brevete cu Apple, după ce o instanță din Bogota a decis că Apple încalcă brevetele Ericsson și nu mai are voie să vândă și să importe în această țară dispozitive cu 5G.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple și Ericsson se luptă deja de mai mulți ani în tribunale pe drepturile de proprietate intelectuală a tehnologiilor 5G, în special pe tema valorii financiare a acestora.

Producătorul iPhone-ului nu a negat că Ericsson deține pe drept brevete pentru tehnologiile 5G folosite pe telefoanele și celelalte dispozitive vândute de compania americană. În schimb, Apple a decis să nu mai plătească pentru brevete, considerând că Ericsson cere mult prea mulți bani.

iOS 16 va oferi suport pentru carduri virtuale CITEȘTE ȘI iOS 16 va oferi suport pentru carduri virtuale

O primă decizie în favoarea Ericsson a fost dată în Columbia, de un tribunal din Bogota, care a decis că Apple nu mai are voie să vândă în această țară terminale cu 5G. Aici se încadrează cele mai recente două modele de iPhone și iPad.

Apple trebuie să oprească imediat vânzarea inclusiv a dispozitivelor aflate pe stoc și nu mai are voie să importe produsele vizate de decizie până cele două părți ajung la un acord.

Apple a încercat să aducă decizia în favoarea sa argumentând că în Columbia nu sunt disponibile rețele 5G și atunci interdicția ar fi lipsită de obiect. Judecătorul, însă, a considerat că Apple ar putea profita în momentul în care va începe testarea rețelelor 5G în această țară.

Columbia nu reprezintă o piață esențială pentru Apple, însă, decizia de aici poate fi considerată un semnal de alarmă, care poate indica Apple că o hotărâre similară ar putea fi luată și în alte piețe.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 12
iphone 13
columbia
5g
brevete