Apple a renunțat, deocamdată, să mai dezvolte ochelari de AR

Apple a renunțat, deocamdată, să mai dezvolte ochelari de AR
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 ian 2023

Cu doar câteva luni înainte de a-și lansa prima cască de realitate mixtă, Apple face schimbări în ceea ce privește strategia produselor de VR și AR pe care ar trebui să le lanseze în următorii ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, Apple ar fi renunțat să mai dezvolte o pereche de ochelari de realitate augmentată la care lucra deja de ceva vreme, susțin sursele anonime citate de Bloomberg.

Ochelarii în cauză ar fi urmat să fie ușori, pentru a fi purtați confortabil de utilizatori - spre deosebire de căștile de VR, care sunt încă mari și dificil de purtat vreme îndelungată.

Apple lansează „cel mai puternic și mai eficient chipset” CITEȘTE ȘI Apple lansează „cel mai puternic și mai eficient chipset”

Dezvoltarea ar fi fost întreruptă pe termen nelimitat din cauza dificultăților tehnice de care inginerii companiei s-au lovit în procesul de proiectare. Este posibil ca dezvoltarea să fie reluată în momentul în care va fi descoperită o soluție la problemele întâmpinate.

În locul ochelarilor, Apple s-ar concentra acum pe o cască de realitate mixtă mai ieftină. Aceasta ar urma să coste în jur de 1.500 de dolari și să fie lansată în 2024 sau 2025.

Anul acesta, Apple ar trebui să-și lanseze prima cască de realitate mixtă, care va folosi cele mai avansate tehnologii disponibile și care ar trebui să coste în jur de 3.000 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ochelari
casca
ar
vr