Apple a transferat 500 de milioane de euro către fiscul francez, suma reprezentând impozite restante

Apple a transferat 500 de milioane de euro către fiscul francez, suma reprezentând impozite restante
scris 5 feb 2019

Grupul american Apple a confirmat marți, pentru AFP, că a ajuns la un acord cu administrația fiscală franceză în urma căruia va plăti retroactiv o sumă nedeclarată reprezentând impozite restante.

Potrivit unor informații publicate anterior pe site-ul L'Express, conform unui acord confidențial semnat la finele lunii decembrie de Apple și palatul Bercy, grupul american va vărsa fiscului francez suma de aproape 500 milioane de euro reprezentând impozite restante.

FOTO WhatsApp poate fi securizat cu amprentă și scanare facială pe iPhone CITEȘTE ȘI FOTO WhatsApp poate fi securizat cu amprentă și scanare facială pe iPhone

Suma a fost confirmată pentru AFP de o sursă din apropierea acestui acord, scrie Agerpres.

Guvernul francez a demarat de mai multe luni o campanie pentru a-i taxa mai bine pe giganții din domeniul Internetului, iar în luna decembrie 2018 a anunțat că va introduce o taxă națională pentru giganții Google, Apple, Facebook și Amazon, reuniți sub acronimul GAFA. Această taxă, care va fi votată într-un proiect de lege prezentat la finele acestei luni, ar urma să aducă aproape 500 milioane de euro la bugetul statului francez în 2019.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
taxe
franta