Apple, amendată în Olanda pentru că nu a respectat întocmai o decizie a instanței

Apple, amendată în Olanda pentru că nu a respectat întocmai o decizie a instanței
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 ian 2022

Autoritatea pentru concurență din Țările de Jos a stabilit că Apple nu a luat măsuri conforme cu o decizie recentă luată în instanță legat de sistemele terțe de plată, astfel că gigantul american poate ajunge să plătească până la 50 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News

Autoritatea Olandeză pentru Consumatori și Piețe a analizat modificările făcute de Apple după ce o instanță a decis că firma americană trebuie să permită aplicațiilor matrimoniale să folosească sisteme terțe de plată și a concluzionat că acestea sunt insuficiente.

Apple încă nu oferă opțiunea folosirii sistemelor terțe de plată, ci doar le permite dezvoltatorilor să-și exprime opțiunea în acest sens, se arată în comunicatul ACM.

WhatsApp va oferi posibilitatea transferului de date de la Android la iPhone CITEȘTE ȘI WhatsApp va oferi posibilitatea transferului de date de la Android la iPhone

De asemenea ACM este nemulțumit de faptul că gigantul american pune bariere în calea alegerii sistemelor terțe de plată - dezvoltatorii trebuie mai întâi să obțină aprobarea Apple, deși compania americană a fost obligată de instanță să o ofere în mod implicit.

O altă problemă este faptul că Apple obligă dezvoltatorii să aleagă între un sistem de plată extern (în browser) și unul folosit în cadrul aplicației, deși decizia instanței spune că Apple trebuie să le ofere pe ambele.

Apple a anunțat deja că va opri comision și în cazul plăților făcute cu sisteme terțe, ceea ce ar putea fi o altă problemă de analizat de către autorități.

Drept urmare, ACM a decis amendarea Apple cu câte 5 milioane de euro pe săptămână, până compania americană se va conforma sau se va ajunge la 50 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
olanda
plăti