Apple Books oferă cărți audio citite de AI

Apple Books oferă cărți audio citite de AI
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 ian 2023

Apple a lansat o categorie de cărți audio unde narațiunea este realizată de o inteligență artificială, care folosește vocea unui om.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fără să anunțe printr-o comunicare de presă, Apple a lansat în mod silențios o nouă categorie de cărți audio, disponibile în aplicația Apple Books, care sunt citite de un AI.

Discreția companiei americane se datorează faptului că mutarea ar putea deveni una controversată, criticată probabil pe viitor de unii scriitori și diverși alți jucători din industrie.

Prima cască Apple de AR/VR va fi scumpă și va avea o autonomie redusă CITEȘTE ȘI Prima cască Apple de AR/VR va fi scumpă și va avea o autonomie redusă

Pentru realizarea noilor cărți audio, Apple a contactat o serie de publisheri cărora le-a propus să le vândă cărțile narate cu ajutorul AI și să suporte în întregime costurile acestui proces.

Nu toți publisherii au fost de acord cu propunerea Apple, însă, cărțile celor care au acceptat pot fi găsite acum în Apple Books căutând după „AI narration”.

Narațiunea cu ajutorul AI-ul poate fi realizată mai rapid și mai ieftin decât cea unde citirea se face de un om. Cu acceptul părților implicate, AI-ul poate genera diverse voci umane și se poate ajunge la vânzarea unor cărți citite de AI cu vocile unor celebrități.

Piața cărților audio se află plină ascensiune. Aceasta agenerat 1,5 miliarde de dolari anul trecut, după ce a crescut cu 25%, experții estimând că până în 2030 aceasta va genera peste 35 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
cărți audio
ai