Apple câștigă din jocuri mai mult decât dezvoltatorii de jocuri

Apple câștigă din jocuri mai mult decât dezvoltatorii de jocuri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 oct 2021

Apple nu produce jocuri, dar câștigă de pe urma acestora mai mulți bani decât unii dintre marii dezvoltatori de jocuri la un loc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Procesul dintre Apple și Epic, încheiat cu victoria de etapă a producătorului iPhone-ului, a scos la iveală cât de mulți bani câștigă Apple din jocuri, prin comisionul pe care-l percepe.

Conform documentelor prezentate în instanță, în anul fiscal 2019, Apple a avut un profit operațional de 8,5 miliarde de dolari de pe urma jocurilor.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Astfel, fără să producă un singur joc propriu, Apple a atras acum doi ani cu 2 miliarde mai mult decât Sony, Activision, Nintendo și Microsoft la un loc.

Cheia succesului pentru Apple este comisionul de 15/30% pe care-l percepe din fiecare vânzare realizată prin App Store de aplicațiile și jocurile disponibile pe platformele sale.

Aceste venituri sunt în prezent amenințate, în mai multe țări discutandu-se despre a forța legal Apple să accepte sisteme alternative de plată, care ar priva gigantul american de comisionul actual.

Deja există un precedent, după ce Coreea de Sud a devenit prima țară care a adoptat o lege ce interzice unor companii precum Apple sau Google să forțeze dezvoltatorii să folosească un sistem unic de plăți.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
jocuri