Apple câștigă din jocuri mai mult decât dezvoltatorii de jocuri

Apple câștigă din jocuri mai mult decât dezvoltatorii de jocuri
scris 4 oct 2021

Apple nu produce jocuri, dar câștigă de pe urma acestora mai mulți bani decât unii dintre marii dezvoltatori de jocuri la un loc.

Procesul dintre Apple și Epic, încheiat cu victoria de etapă a producătorului iPhone-ului, a scos la iveală cât de mulți bani câștigă Apple din jocuri, prin comisionul pe care-l percepe.

Conform documentelor prezentate în instanță, în anul fiscal 2019, Apple a avut un profit operațional de 8,5 miliarde de dolari de pe urma jocurilor.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Astfel, fără să producă un singur joc propriu, Apple a atras acum doi ani cu 2 miliarde mai mult decât Sony, Activision, Nintendo și Microsoft la un loc.

Cheia succesului pentru Apple este comisionul de 15/30% pe care-l percepe din fiecare vânzare realizată prin App Store de aplicațiile și jocurile disponibile pe platformele sale.

Aceste venituri sunt în prezent amenințate, în mai multe țări discutandu-se despre a forța legal Apple să accepte sisteme alternative de plată, care ar priva gigantul american de comisionul actual.

Deja există un precedent, după ce Coreea de Sud a devenit prima țară care a adoptat o lege ce interzice unor companii precum Apple sau Google să forțeze dezvoltatorii să folosească un sistem unic de plăți.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
jocuri