Apple este acuzată în SUA de fraudă cu instrumente financiare, legată de vânzările de iPhone-uri din China

Apple este acuzată în SUA de fraudă cu instrumente financiare, legată de vânzările de iPhone-uri din China
scris 18 apr 2019

Apple este acuzată într-un proces din Statele Unite de fraudă pentru ascunderea scăderii cererii pentru iPhone-uri, în special în China, ceea ce a dus la scăderea valorii de piață a companiei cu 74 de miliarde de dolari într-o singură zi, după ieșirea la iveală a adevărului, transmite Reuters.

O plângere înregistrată marți solicită despăgubirea investitorilor care au cumpărat acțiuni Apple cu două luni înainte ca directorul general Tim Cook să fi anunțat în mod neașteptat, pe 2 ianuarie, reducerea estimărilor privind veniturile trimestriale cu până la 9 miliarde de dolari, parțial din cauza intensificării războiului comercial cu China, scrie News.ro.

SUA limitează călătoriile și transferurile de bani spre Cuba CITEȘTE ȘI SUA limitează călătoriile și transferurile de bani spre Cuba

A fost pentru prima oară de la lansarea iPhone, în 2007, când Apple a redus estimările referitoare la venituri.

Acțiunile Apple au scăzut cu 10% în ziua următoare, iar capitalizarea de piață a companiei s-a redus, fiind cu 40% sub un maxim de 1.100 de miliarde de dolari atins cu trei luni înainte.

Cook și directorul financiar Luca Maestri sunt pârâți în procesul colectiv propus.

Reprezentanții Apple nu au răspuns imediat solicitărilor pentru comentarii.

Procesul a fost înregistrat la tribunalul federal din Oakland, California, de către un fond de pensii din Michigan, City of Roseville Employees’ Retirement System.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphobne
china
instrumente financiare
frauda