Liderul partidului aflat la putere în Polonia somează opoziția să se angajeze că va refuza trecerea la euro

Liderul partidului aflat la putere în Polonia somează opoziția să se angajeze că va refuza trecerea la euro
scris 18 apr 2019

Liderul partidului aflat la putere în Polonia, Jaroslaw Kaczynski, a somat miercuri opoziția parlamentară să refuze trecerea la moneda euro atâta timp cât această țară nu va ajunge din urmă Germania din punct de vedere economic, relatează AFP.

Când a aderat la UE în 2004, Polonia s-a angajat să adopte moneda unică, dar nu a fost stabilit niciun termen în acest sens, scrie Agerpres.

Guvernul Serbiei a elaborat o lege privind conversia creditelor în franci CITEȘTE ȘI Guvernul Serbiei a elaborat o lege privind conversia creditelor în franci

"Ideea este ca toate formațiunile, printre care și a noastră, să dea garanții că Polonia nu va trece la euro înainte de a atinge nivelul economic al țărilor aflate la vest de frontierele noastre. Reperul nostru este înainte de toate Germania", prima putere economică europeană, a afirmat Kaczynski într-o declarație  făcută la sediul partidului său, Lege și justiție (PiS).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
mondeda euro
polonia
jaroslaw kaczynski