Apple extinde programul de fidelizare a angajaților la toate departamentele companiei

Apple extinde programul de fidelizare a angajaților la toate departamentele companiei
Florentina Dragu
Florentina Dragu
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 15 oct 2015

Apple a extins programul prin care acordă acțiuni restricționate personalului prin includerea tuturor angajaților companiei, inclusiv a celor care lucrează în magazinele Apple, potrivit unui memoriu intern semnat de directorul executiv al companiei din Cupertino, Tim Cook.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Sunt bucuros să va anunț că echipa executivă a dezvoltat un nou program care vizează acordarea de acțiuni restricționate, prin includerea tuturor angajaților care nu erau eligibili anterior, inclusiv celor din rețeaua de retail și din departamentele AppleCare. Toți cei care lucrează în cadrul Apple sunt eligibili să primească acțiuni restricționate", se arată în documentul menționat, citat de Business Insider.

Anterior, programul Apple de fidelizare a angajaților prin acordarea de acțiuni restricționate la prețuri prestabilite era aplicat numai în cazul anumitor categorii de salariați, majoritatea ingineri de produs.

Acțiunile restricționate vor fi acordate angajaților în baza recomandărilor primite de la coordonatorii de departamente, potrivit Wall Street Journal.

Conform ultimelor date prezentate de Apple, compania are 92.600 de angajați, dintre care 46.200 lucrează în rețeaua de retail.

Titlurile Apple s-au întors la prețul de la începutul anului, după o ședință negativă ieri la Bursa din New York, în care au închis la nivelul de 110,21 dolari/acțiune. Valoarea nu este departe de ultimul reper al anului trecut de 110,38 dolari/acțiune, conform portalului Yahoo Finance.

Titlurile cu simbolul AAPL au bătut astfel pasul pe loc, în pofida volatilității de peste an. Maximul de 134,54 dolari/acțiune a fost consemnat intraday pe 28 aprilie, piața fiind, de asemenea, foarte aproape de acest reper la sfârșitul lunii februarie și la jumătatea lunii iulie.

Turbulențele financiare din această vară de pe piețele financiare internaționale au adus un declin consistent al acțiunilor Apple, care au consemnat un minim al anului de 92 dolari/acțiune într-o ședință marcată de fluctuații foarte puternice pe data de 24 august. Revenirea parțială din luna septembrie a fost amendată la acest început de octombrie în care acțiunile Apple nu au reușit să profite de lansarea noilor modele iPhone 6s și iPhone 6s Plus, eșuând într-o zonă de preț în care se regăsea și la începutul anului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
actiuni restrictionate
fidelizare
angajati
personal
tim cook