Apple face apel la decizia din procesul cu Epic

Apple face apel la decizia din procesul cu Epic
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 oct 2021

Deși a câștigat, per ansamblu, procesul cu Epic, Apple face apel pentru a întârzia singura decizie a judecătorului care nu-i este favorabilă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În urmă cu o lună, când se anunța sentința în procesul cu Epic Games, Apple numea decizia judecătorului Gonzalez Rogers o “victorie răsunătoare”. Acum, gigantul american face apel la această decizie.

Apple a avut câștig de cauză la 9 din cele 10 capete de acuzare din procesul cu Epic. Însă, singura decizie care îi este potrivnică are potențialul de a o face să piardă foarte mulți buni.

Apple lucrează la o soluție care controlează mai multe funcții ale mașinilor CITEȘTE ȘI Apple lucrează la o soluție care controlează mai multe funcții ale mașinilor

Singura decizie potrivnică Apple din procesul cu Epic spune că gigantul american trebuie să permită dezvoltatorilor de aplicații să facă trimitere și către alte sisteme de plăți. Această decizie ar trebui pusă în aplicare până pe 10 decembrie.

Apple cere suspendarea deciziei, spunând că punerea acesteia în aplicare așa repede ar strica echilibrul ecosistemului și ar afecta atât compania, cât și utilizatorii.

Justificarea apelului include temele clasice susținute de Apple și până acum, în frunte cu faptul că nu ar mai putea să asigure securitatea tranzacțiilor și a utilizatorilor săi.

Apple consideră link-urile către pagini web externe un risc pentru utilizatori, deoarece, spun avocații companiei, Apple nu poate controla ce fac dezvoltatorii cu acele pagini și unde ajung datele utilizatorilor.

Securitatea este un argument subțire pentru Apple, care, așa cum s-a văzut în ultimii ani, nu face tocmai cea mai bună treabă în ceea ce privește securitatea dispozitivelor sale și a utilizatorilor acestora.

Dacă vor fi acceptate apelul și cererea de suspendare a deciziei actuale, Apple va obține cel puțin amânarea punerii în aplicare cu câțiva ani, cât va dura judecata.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
proces
epic