Apple introduce o nouă tehnologie: dispozitivele pierdute sau furate - localizate și când nu sunt online

Apple introduce o nouă tehnologie: dispozitivele pierdute sau furate - localizate și când nu sunt online
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 iun 2019

Apple va folosi o nouă tehnologie pentru găsirea dispozitivelor pierdute sau furate, care nu mai depinde de conexiunea la internet.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă până acum conexiunea la internet era o condiție esențială pentru localizarea de la distanță a device-urilor Apple, în viitorul apropiat localizarea va fi făcută pe alt principiu.

Dispozitivele Apple dintr-o anumită arie geografică vor crea o rețea mesh, unde fiecare device va trimite propriul identificator.

iOS 13 oferă o nouă opțiune pentru protejarea datelor de localizare CITEȘTE ȘI iOS 13 oferă o nouă opțiune pentru protejarea datelor de localizare

Pe baza dispozitivelor conectate la rețea, se va constitui o hartă cu locul în care se află fiecare device.

Identificatorii vor fi trimiși la anumite intervale de timp prin intermediul conexiunii Bluetooth. Cu alte cuvinte, este important ca Bluetooth-ul să nu fie dezactivat.

Noua tehnologie va face parte din aplicația Find My care combină sub același acoperiș aplicațiile Find My iPhone și Find My Friends și va putea fi folosită pentru localizarea prietenilor și a dispozitivelor Apple, inclusiv a Mac-urilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ipad
mac