Apple investește în Siri: tocmai a cumpărat un start-up din domeniul inteligenței artificiale

Apple investește în Siri: tocmai a cumpărat un start-up din domeniul inteligenței artificiale
scris 3 oct 2015

Apple a cumpărat un start-up din domeniul inteligenței artificiale care ar putea face ca utilizatorii de iPhone să comunice mult mai natural cu Siri, asistenta digitală personală de pe telefoanele Apple, scrie MarketWatch.

Astfel, Apple a cumpărat VocalIQ, a firmă britanică de software, care se ocupă de găsirea unor metode prin care calculatoarele să poată înțelege mai bine limbajul uman și să răspundă mai natural. Detaliile achiziției nu au fost făcute publice.

Tranzacția a fost confirmată de un purtător de cuvânt, spunând că Apple “cumpără uneori companii de mică dimensiune din domeniul tehnologiei și, în general, nu discută obiectivele sau planurile sale“.

Achiziția ar putea ajuta compania Apple, care face eforturi să o perfecționeze pe Siri, care este controlată de comenzi vocale și, uneori, întâmpină dificulăți când încearcă să înțeleagă utilizatorii.

VocalIQ spune, într-o prezentare pe site-ul său, că software-ul pe care îl creează ajută calculatoarele să “vorbească“ mai natural și să învețe din fiecare interacțiune cu oamenii, folosind o tehnică numită “învățare profundă“. Totodată, VocalIQ urmărește să ajute computerele să înțeleagă mai bine comenzile și contextul lor.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
iphone
siri
startup
inteligenta artificiala
vocaliq