Apple investește în Siri: tocmai a cumpărat un start-up din domeniul inteligenței artificiale

Apple investește în Siri: tocmai a cumpărat un start-up din domeniul inteligenței artificiale
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 oct 2015

Apple a cumpărat un start-up din domeniul inteligenței artificiale care ar putea face ca utilizatorii de iPhone să comunice mult mai natural cu Siri, asistenta digitală personală de pe telefoanele Apple, scrie MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, Apple a cumpărat VocalIQ, a firmă britanică de software, care se ocupă de găsirea unor metode prin care calculatoarele să poată înțelege mai bine limbajul uman și să răspundă mai natural. Detaliile achiziției nu au fost făcute publice.

Tranzacția a fost confirmată de un purtător de cuvânt, spunând că Apple “cumpără uneori companii de mică dimensiune din domeniul tehnologiei și, în general, nu discută obiectivele sau planurile sale“.

Achiziția ar putea ajuta compania Apple, care face eforturi să o perfecționeze pe Siri, care este controlată de comenzi vocale și, uneori, întâmpină dificulăți când încearcă să înțeleagă utilizatorii.

VocalIQ spune, într-o prezentare pe site-ul său, că software-ul pe care îl creează ajută calculatoarele să “vorbească“ mai natural și să învețe din fiecare interacțiune cu oamenii, folosind o tehnică numită “învățare profundă“. Totodată, VocalIQ urmărește să ajute computerele să înțeleagă mai bine comenzile și contextul lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
siri
startup
inteligenta artificiala
vocaliq