Apple își cere scuze pentru calitatea tastaturilor de MacBook

Apple își cere scuze pentru calitatea tastaturilor de MacBook
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 mar 2019

Pentru prima oară după mai bine de trei ani de probleme și critici legate de tastaturile laptopurilor MacBook, Apple recunoaște oficial că are o problemă și își cere scuze utilizatorilor săi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

A fost nevoie de un articol dur publicat de The Wall Street Journal cu privire la tastatura laptopurilor Apple, pentru ca după trei ani de la sesizarea pentru prima oară a problemelor, Apple să emită o poziție oficială.

După un editorial extrem de acid, scris fără literele E și R, tocmai pentru a ilustra frustrarea provocată de tastatura unui MacBook, Apple a comunicat că există într-adevăr o problemă care afectează “un număr mic” de utilizatori ai laptopurilor sale.

Problemele au apărut în 2015, atunci când Apple a început să folosească un nou mecanism pentru tastele de la MacBook. Designul fluture, cum a fost numit de Apple, trebuia să ofere o experiență superioară în ceea ce privește scrisul, iar tastatura în sine era cu 40% mai subțire decât formatele anterioare.

FOTO WhatsApp testează un mod întunecat pentru Android CITEȘTE ȘI FOTO WhatsApp testează un mod întunecat pentru Android

Însă, în acest format particulele de praf și nisip intră mult mai ușor sub taste făcând ca acestea să funcționeze mai greu sau în cazurile extreme chiar deloc.

Deși nu a recunoscut niciodată existența acestei probleme, Apple a lansat în vara anului trecut un upgrade, care includea o membrană de cauciuc. Acesta a îmbunătățit situația, însă nu a rezolvat complet problema.

Unii jurnaliști americani, precum John Gruber de la Daring Fireball, consideră tastatura de la MacBook cel mai prost produs din istoria Apple, susținând că aceasta a ajuns să fie cea mai slabă tastatură de laptop, după ce în mod tradițional laptopurile Apple erau recunoscute tocmai pentru calitatea tastaturilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
macbook
tastatura