Apple își va reface serviciul de hărți folosind datele colectate de la utilizatori

Apple își va reface serviciul de hărți folosind datele colectate de la utilizatori
scris 2 iul 2018

Apple a anunțat că va relansa aplicația Maps, cu hărți noi, construite de la zero și fără ajutorul terților.

Serviciul Maps a fost un eșec major pentru Apple în momentul lansării. De vină erau hărțile folosite, care includeau foarte multe date eronate și imagini din satelit lipite greșite.

Gebrüder Weiss România înaintează pe calea succesului CITEȘTE ȘI Gebrüder Weiss România înaintează pe calea succesului

Asta pentru că Apple a folosit pentru aplicația sa de hărți date furnizate de diverși terți, precum Tom Tom sau OpenMaps, date pe care a trebuit să le pună la un loc pentru a crea un serviciu omogen.

Chiar dacă în decursul anilor Apple a reușit să rezolve multe din aceste probleme, serviciul companiei nu a reușit niciodată să se ridice la nivelul produselor concurente.

Ministerul Comunicațiilor vrea ca 500 milioane de lei din excedentul ANCOM să fie alocat pentru finanțarea de proiecte de dezvoltare a comunicațiilor în România CITEȘTE ȘI Ministerul Comunicațiilor vrea ca 500 milioane de lei din excedentul ANCOM să fie alocat pentru finanțarea de proiecte de dezvoltare a comunicațiilor în România

De aceea, Apple a decis să reconstruiască de la zero hărțile serviciului său. În acest scop, compania americană va combina datele colectate de la utilizatorii de iPhone și iPad cu cele furnizate de flota proprie de mașini care circulă cu unicul scop al mapării străzilor.

Datele colectate de la utilizatorii device-urilor sale vor fi anonimizate de Apple, astfel încât să nu se poată face legătura între informații și cei care le-au furnizat.

Apple promite că serviciul său va fi actualizat mult mai rapid pe viitor, când vor apărea modificări în structura de străzi, iar imaginile din satelit vor fi la o calitate mai bună.

Pentru noua versiune de Apple Maps, gigantul american se va baze exclusiv pe datele proprii, renunțând la colaborarea cu brokerii de hărți. Colectarea datelor pentru noua versiune a serviciului a început în urmă cu patru ani.

Noua versiune Apple Maps va fi inclusă în următoarea versiune beta de iOS 12 și va aduce, pentru început,  hărți noi pentru o serie de state americane.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
maps
ios