Apple lansează primele versiuni beta publice de iOS 13 și iPadOS

Apple lansează primele versiuni beta publice de iOS 13 și iPadOS
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 iun 2019

Orice utilizator, nu doar dezvoltatorii, poate acum să instaleze și să testeze cele mai noi versiuni beta ale sistemelor de operare pentru iPhone și iPad.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

De câțiva ani, pentru a evita ca bug-uri majore să ajungă în versiunea finală a produsului, Apple lansează mai multe versiuni de test pentru noile sale versiuni de iOS. Dezvoltatorii și finali utilizatorii care instalează aceste versiuni, pot depista și raporta problemele pe care le depistează pentru ca Apple să le repare în timp util.

Și anul acesta Apple merge pe aceeași tactică, cu completarea că, alături de iOS, acum este disponibil în format beta și noul sistem de operare iPadOS, pe care Apple îl dezvoltă special pentru tabletele sale.

Pentru prima oară de când produce smartphone-uri și tablete, cele două categorii de produse vor avea propriul sistem de operare. Până acum, Apple folosea iOS atât pe iPhone, cât și pe iPad.

Huawei anunță trei noi smartphone-uri CITEȘTE ȘI Huawei anunță trei noi smartphone-uri

Utilizatorii care decid să instaleze primul beta public pe propriile dispozitive, nu trebuie să piardă din vedere că, fiind vorba de o versiune de test, se pot lovi de probleme care să afecteze funcții pe care le folosesc în mod normal.

Dincolo de bug-uri, există unele facilități, aplicații și chiar site-uri care nu funcționează deloc în această versiune - un alt aspect de care utilizatorii trebuie să țină cont înainte să facă teste pe propriul telefon.

Cei care totuși doresc să vadă la treabă noile facilități de iOS și iPadOS înaintea lansării oficiale, se pot înscrie în programul Apple Beta Software și descărca un profil de configurare care indică dispozitivului să descarce și versiunile beta ale sistemului de operare.

În septembrie, când Apple va lansa versiunile finale ale celor două sisteme de operare, dispozitivul va face automat trecerea de la varianta beta la cea oficială.

iOS 13 vine cu o mulțime de noutăți, în frunte cu un mod întunecat care va economisi energie pe iPhone-urile cu ecran OLED, mai multe opțiuni noi pentru protejarea intimității și versiuni noi pentru multe dintre aplicațiile Apple.

Noul iPadOS va aduce îmbunătăți pe partea de multi-tasking, unde vor exista mai multe gesturi pentru schimbarea aplicațiilor și noi moduri de afișare a ferestrelor în paralel.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ipad
ios
ipados