Apple lucrează la o tehnologie pentru propriile dispozitive, care le conectează pe acestea direct la satelit

Apple lucrează la o tehnologie pentru propriile dispozitive, care le conectează pe acestea direct la satelit
scris 23 dec 2019

Conectarea directă la satelit deschide multe drumuri pentru iPhone-uri și restul produselor Apple și ar putea ajuta compania americană să facă singură ceea ce în prezent nu poate face fără ajutorul operatorilor de comunicații.

Conform unor surse interne citate de Bloomberg, Apple a pus bazele unei echipe de dezvoltare care lucrează la o tehnologie ce va conecta direct la satelit produsele companiei. Șefii echipei sunt doi ingineri spațiali, Michael Trela și John Fenwick, care au lucrat pentru Skybox Imaging.

Nu se cunosc deocamdată detalii despre felul în care va funcționa aceasta și ce funcții va îndeplini mai precis, însă o conexiune directă la satelit pentru device ca iPhone poate fi folosită de Apple în mai multe scopuri.

Prin conectarea directă la satelit, Apple poate furniza propriul serviciu de internet (ca alternativă sau în locul conexiunii de date), poate îmbunătăți funcția de localizare și propriul serviciu de hărți și, nu în ultimul rând, poate înlocui comunicarea tradițională de voce cu una prin satelit.

Amazon va majora cu circa 3% comisioanele pentru transportul și depozitarea mărfurilor comercianților în SUA CITEȘTE ȘI Amazon va majora cu circa 3% comisioanele pentru transportul și depozitarea mărfurilor comercianților în SUA

Pe scurt, satelitul o poate ajuta pe Apple să scoată complet din joc operatorii de comunicații și să le vândă posesorilor de iPhone-uri și alte produse ale companiei propriile servicii de internet și voce, care se vor putea dovedi chiar mai bune decât cele tradiționale.

Dacă reușește acest lucru, Apple ar face un mare pas înainte față de restul producătorilor de smartphone-uri. Chiar dacă și alți producători vor încerca să facă același lucru, costurile nu le vor permite tuturor producătorilor meargă în această direcție.

Deocamdată, însă, sunt mai multe semne de întrebare decât certitudini legat de planurile Apple privind conectarea la satelit.

Nu se cunoaște, de exemplu, felul în care Apple să facă acest lucru - dacă își va lansa proprii sateliți sau (mai degrabă) va apela la una din numeroasele companii care plănuiesc să lanseze sateliți pentru astfel de servicii, precum SpaceX, Amazon ori alții.

Sursele Bloomberg spun că proiectul se află în faza incipientă și că ar putea dura în jur de 5 ani până să se vadă roadele acestei tehnologii.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
satelit
iphone