Apple nu va crește prețurile în urma tensiunilor comerciale dintre Statele Unite și China

Apple nu va crește prețurile în urma tensiunilor comerciale dintre Statele Unite și China
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 aug 2019

Analiștii sunt de părere că Apple va încerca să absoarbă șocul războiului comercial dintre cele două țări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tensiunile comerciale dintre Statele Unite și China au afectat deja prețul acțiunilor marilor companii de tehnologie americane și este așteptat ca și profitul acestora să aibă de suferit ca urmare a creșterii costurilor de producție.

Apple, care se bazează în cazul multora din produsele proprii pe componente importate din China, se va confrunta cu scumpirea acestor componente și va trebui să găsească soluții în acest sens.

Analiștii cred că Apple va alege să absoarbă șocul creșterii tarifelor pentru importurile din China, în loc să crească prețul produselor. S-a văzut în ultimii ani ce efect a avut creșterea prețurilor pentru și așa destul de scumpele iPhone-uri.

VIDEO&FOTO Samsung lansează smartwatch-ul Galaxy Watch Active 2. Cât costă CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Samsung lansează smartwatch-ul Galaxy Watch Active 2. Cât costă

Apple se va concentra pe mutarea producției în afara Chinei, atât cât să poată acoperi cererea din Statele Unite fără să importe componente din China.

Analiștii cred că deja anul viitor Apple va reuși să acopere cererea din Statele Unite cu fabricile din India și Vietnam. Nu același lucru se poate spune despre producția de Mac-uri, despre care analiștii cred că Apple mai are nevoie de doi ani pentru a o muta în afara Chinei.

Un alt mare avantaj al Apple ar fi, conform analiștilor, nivelul ridicat de automatizare al fabricilor proprii.

Statele Unite unite au impus recent o nouă taxă de 10% pentru importuri din China în valoare de 300 miliarde de dolari. Decizia a dus imediat la scădere cu câteva procente a acțiunilor Apple și a altor companii de tehnologie cu importante legături în China.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
china
iphone
mac