Google va lansa un serviciu pe bază de abonament. Cât va costa și ce oferă

Google va lansa un serviciu pe bază de abonament. Cât va costa și ce oferă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 aug 2019

Pentru 5 dolari pe lună, posesorii smartphone-urilor cu Android ar putea dobândi acces gratuit la numeroase aplicații și jocuri premium.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google testează în prezent un serviciu pe bază de abonament pentru aplicații și jocuri, care ar urma să funcționeze inclusiv din punct de vedere al subscripției într-un mod similar serviciilor de streaming pentru muzică și filme.

În schimbul a unui abonament lunar, care se pare că va fi în valoare de 5 dolari pe lună, utilizatorii pot instala și folosi fără restricții aplicații și jocuri premium.

Cel mai probabil, va fi vorba de un număr limitat de aplicații și jocuri, nu întreaga librărie de produse disponibilă în Play Store. Google va oferi mai mult ca sigur un anumit deal producătorilor pentru a-și înscrie aplicațiile în acest serviciu și le va plăti acestora o cotă din venituri.

Google complică sarcina site-urilor de știri cu paywall CITEȘTE ȘI Google complică sarcina site-urilor de știri cu paywall

Viitorul serviciu, care se va numi Play Pass, a fost descoperi în codul aplicației Play Store, iar Google a confirmat afirmația. Din câte se pare, testarea se află într-una din ultimile faze, urmând probabil ca lansarea oficială să aibă loc în toamnă.

Tot în toamnă va lansa și Apple propriul serviciu pe bază de subscripție, numit Arcade. Nu poate fi o simplă coincidență faptul că, după ce Apple a anunțat Arcade, Google vine imediat cu un serviciu similar.

Marea deosebire pare a veni din faptul că Google va include și aplicații în abonament, pe când Apple Arcade vizează doar jocuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android
aplicatii
jocuri