Apple oferă 90 de zile înainte să elimine aplicațiile vechi

Apple oferă 90 de zile înainte să elimine aplicațiile vechi
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 mai 2022

Dezvoltatorii care nu și-au mai actualizat aplicațiile de mult au acum 90 de zile, în loc de 30, pentru a lansa un update și a evita ca acestea să fie eliminate din App Store.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Apple a revenit cu mai multe informații și o păsuire pe termen mai lung a dezvoltatorilor, în cazul programului de curățenie pe care l-a demarat și care a stârnit deja controverse.

În primul rând, Apple a definit ceea ce înțelege prin aplicații vechi. Astfel, vor fi în pericol de a fi eliminate din App Store acele aplicații care nu au mai fost actualizate în trei ani.

Atac cibernetic asupra site-ului Poliției Române. Și site-ul Profit.ro este amenințat de hackerii ruși CITEȘTE ȘI Atac cibernetic asupra site-ului Poliției Române. Și site-ul Profit.ro este amenințat de hackerii ruși

În plus, Apple a introdus un filtru de protecție pentru aplicațiile populare. Vor fi vizate de curățenie doar aplicațiile care au avut foarte puține download-uri în ultimul an.

Cu alte cuvinte, o aplicați ce nu a fost actualizată de mai bine de trei ani, dar încă se bucură de interesul utilizatorilor și are un număr semnificativ de download-uri în ultimul an, nu va fi vizată de curățenia Apple.

La fel de important este și faptul că gigantul american a extins perioada de grație, în care dezvoltatorii pot să-și actualizeze aplicațiile. Aceștia au la dispoziție 90 de zile, în loc de 30, cât era stabilit inițial.

În fine, dezvoltatorii vor putea face și un apel la înștiințarea de eliminare a unei aplicații, pentru a pleda pentru păstrarea în App Store a unei aplicații care, altfel, ar putea fi eliminată.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
app store
aplicații