Apple operează artificii tehnice pentru a compensa creșterea costurilor de producție ale lui iPhone 12

Apple operează artificii tehnice pentru a compensa creșterea costurilor de producție ale lui iPhone 12
scris 24 aug 2020

Trecerea la 5G presupune costuri mai mari pentru Apple, care încearcă să facă reduceri în alte părți, prin scăderea costurilor necesare dezvoltării altor componente.

Analistul Ming-chi Kuo, de la TF International Securities, a observat că Apple a transmis producătorilor de baterii pentru iPhone un nou design al plăcii care acomodează acumulatorul pentru iPhone 12 și pune acest lucru pe dorința companiei americane de a reduce costurile de producție.

Apple încearcă mai multe artificii tehnice prin care să reducă costurile de producție, unul dintre acestea fiind un nou design al plăcii pe care este montată bateria. Analistul chinez, care a studiat noul design, crede că acesta va contribui la scăderea costurilor strict în cazul bateriei cu 40% - 50% față de ceea ce se folosea în iPhone 11.

Microsoft afirmă că excluderea “Fortnite” din App Store va afecta afacerile sale cu jocuri CITEȘTE ȘI Microsoft afirmă că excluderea “Fortnite” din App Store va afecta afacerile sale cu jocuri

Mai mult, Kuo crede că acesta este doar un prim pas și că anul viitor Apple va veni cu un upgrade care va reduce costul de dezvoltare a plăcii pentru baterie cu alte 30-40 de procente.

Va fi interesant de văzut și cum se va schimba performanța acumulatorului după implementarea noului design - dacă va crește, va rămâne la fel sau se va reduce autonomia smartphone-ului.

Compania americană încearcă astfel să compenseze costurile mai mari față de anul trecut pe care le presupune trecerea la 5G. iPhone 12 va fi primul smartphone Apple cu 5G.

Ming-chi Kuo estimează că implementarea millimeter wave (cea mai performantă versiune de 5G) va genera un cost suplimentar față de anul trecut cu 125 - 135 dolari per device. În cazul sub-6GHz, standardul 5G de mijloc, costurile cresc cu aproximativ 75 - 85 dolari.

Din cauza problemelor de producție și livrare cauzate de pandemie, iPhone 12 va intra mai târziu pe piață decât înaintașii săi. Acesta este așteptat să fie disponibil începând cu luna octombrie. Prezentarea, însă, va avea loc tot în septembrie, ca în fiecare an.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 12
5g
baterie iphone