Apple poate pierde miliarde de dolari din cauza întârzierii producției de iPhone 14

Apple poate pierde miliarde de dolari din cauza întârzierii producției de iPhone 14
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 mai 2022

Restricțiile COVID-19 severe din China afectează producția noilor iPhone-uri, a căror producție este întârziată cu mai multe săptămâni, ceea ce ar putea costa Apple mai multe miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producția de iPhone 14 este întârziată de lockdown-uri în China, surse citate de Nikkei Asia susținând că aceasta este cu mai multe săptămâni în urma programului obișnuit.

În mod normal, noile iPhone-uri ar trebui să treacă prin testarea tehnică cândva în cursul lunii iunie. Însă, cel puțin unul din modelele noii serii are o întârziere de trei săptămâni.

Apple pregătește lansarea unei noi perechi de căști AirPods Pro CITEȘTE ȘI Apple pregătește lansarea unei noi perechi de căști AirPods Pro

Foxconn, Pegatron și Luxshare Precision sunt cei mai importanți furnizori de componente pentru iPhone, dar ultimii doi ani au mai mult de suferit de pe urmă restricțiilor foarte stricte impuse de guvernul chinez.

Apple i-a instruit pe aceștia să grăbească dezvoltarea componentelor de iPhone, pentru a respecta programul stabilit și a putea să înceapă producția de masă în luna septembrie.

Analiștii estimează că Apple ar putea pierde până la 8 miliarde de dolari dacă furnizorii de componente nu recuperează timpul pierdut pentru ca lansarea pe piață a noilor iPhone-uri să aibă loc în aceeași perioadă ca în anii anteriori.

Situația din China este și unul din motivele pentru care Apple vrea să mute cel puțin o parte a producției de aici în India și Vietnam.

Conform informațiilor de până acum, iPhone 14 ar urma să folosească un design aproape identic cu iPhone 13, doar bretonul este posibil să fie ceva mai mic. Locul lui iPhone Mini ar urma să fie luat de un iPhone Max, cu ecran de 6,7 inch, iar de un nou chipset ar urma să beneficieze doar versiunile Pro.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 14