Apple renunță la difuzorul inteligent HomePod

Apple renunță la difuzorul inteligent HomePod
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 mar 2021

HomePod, primul difuzor inteligent lansat de Apple, va fi trecut pe linia moartă de compania americană, probabil din incapacitatea de a concura cu produsele rivale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Din cauza prețului prea mare, 349 de dolari, dar și a mai multor probleme de funcționare, pe care Apple a încercat să le repare de-a lungul timpului, HomePod nu a reușit să concureze cu produsele mai abile și mai ieftine lansate de Google și, în special, de Amazon.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Chiar dacă reduceri de preț au mai existat, Apple nu a reușit să câștige teren pe piața difuzoarelor inteligente până nu a ieșit cu mai ieftinul și mai abilul HomePod mini.

Astfel decizia de a renunța la producerea HomePod, tocmai anunțată de Apple, vine, pe undeva, firesc.

HomePod se va mai comercializa doar atâta vreme cât mai există produse pe stoc, după care va dispărea de pe piață, fără să fie înlocuit de o versiune nouă, cel puțin în viitorul apropiat.

Eforturile companiei în această piață se vor concentra pe HomePod mini, lansat în toamna anului trecut, care costă 99 de dolari. Acesta constituie un rival mult mai bun pentru boxele vândute de Amazon, Google și ceilalți.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
difuzor
homepod