Apple revine pe a doua poziție în topul producătorilor de smartphone-uri

Apple revine pe a doua poziție în topul producătorilor de smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 31 oct 2021

După un trimestru cu o creștere spectaculoasă, chiar împotriva curentului, producătorul iPhone-ului este, din nou, al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform IDC, piața smartphone-urilor a scăzut, în al treilea trimestru, cu 6,7%, trăgându cu ea, în jos, nume mari din rândul producătorilor, inclusiv Xiaomi și Samsung.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

De la 80,4 milioane de unități livrate în urmă cu un an, Samsung a livrat acum doar 69 de milioane de unități, ceea ce-i aduce producătorului coreean o scădere de 14,2%.

Și Xiaomi a scăzut, deși nu la fel de mult ca Samsung. Producătorul chinez a livrat 44,3 milioane de unități, ceea ce reprezintă o scădere de 4,6% față de cele 46,5 milioane de unități livrate în urmă cu un an.

Apple, pe de altă parte, a înotat împotriva curentului și chiar a reușit să crească spectaculos, cu 20,8% de la an la an. Producătorul iPhone-ului a livrat 50,4 milioane de unități și a trecut peste Xiaomi, fiind acum pe locul doi.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

Scăderea pieței și a unora dintre producători este pusă pe criza de cipuri, care abia acum se face simțită, cu adevărat, în rândul producătorilor de smartphone-uri. Ca excepție, Apple a reușit să se păzească mai bine de această criză, având stocuri care au protejat-o până la un punct.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
samsung
xiaomi
iphone
smartphone