Apple și-ar putea dezvolta singură ecranele dispozitivelor sale

Apple și-ar putea dezvolta singură ecranele dispozitivelor sale
scris 19 mar 2018

În loc să apeleze la Samsung sau LG pentru ecranele gadgeturilor sale, Apple și-ar putea construi propriile ecrane.

Conform Bloomberg, 300 de ingineri Apple lucrează la o viitoare tehnologie proprie pentru ecrane, numită MicroLED, care ar putea ajuta compania americană să-și obțină independența față de producătorii asiatici de ecrane.

Dezvoltarea tehnologiei va necesita timp, analiștii estimând că Apple va folosi propriile ecrane cel mai devreme peste patru ani. Spre deosebire de ecranele LED tradiționale, tehnologia Apple este mai complicat de produs – fiecare pixel emite propria lumină RGB.

Microsoft lucrează la un serviciu de streaming pentru jocuri electronice CITEȘTE ȘI Microsoft lucrează la un serviciu de streaming pentru jocuri electronice

La început, Apple ar urma să folosească noile sale ecrane pe smartwatch-uri, urmând ca ulterior să le monteze inclusiv pe iPhone și iPad.

Cel mai probabil, la construirea propriilor ecrane Apple va folosi tehnologia obținută în 2014, în urma achiziției LuxVue, companie care crease o tehnică de producere a unor ecrane LED cu consum redus de energie.

Prin producerea propriilor ecrane, Apple ar putea să controleze mai bine costurile produselor sale. De asemenea, compania americană ar putea construi ecrane de calitate superioară concurenților, obținând încă un criteriu de diferențiere a produselor proprii.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
microled
ecrane