Apple și Epson sunt date în judecată în Franța pentru că au redus durata de funcționare a produselor lor

Apple și Epson sunt date în judecată în Franța pentru că au redus durata de funcționare a produselor lor
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2017

Producătorul de smartphone-uri Apple și producătorul de imprimante Epson sunt dați în judecată în Franța pentru că au accelerat procesul de îmbătrânire a produselor lor pentru a stimula cererea, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O asociație a consumatorilor din Franța, numită ”HOP, care susține campania ”Opriți Uzura Planificată”, a înregistrat plângeri în justiție împotriva celor două companii, scrie News.ro.

HOP a anunțat că miercuri a înregistrat o plângere împotriva Apple.

Totodată, un procuror a început luna trecută o investigație împotriva Epson, a declarat joi o sursă apropiată situației. Investigația a fost declanșată în urma unei reclamații făcute în septembrie de HOP la un tribunal din Nanterre, o suburbie a Parisului.

Vodafone obține o victorie mică în fața Consiliului Concurenței. Scapă de o parte din amendă, dar rămâne cu grosul sumei în spate. O poveste de 6 ani, cu acuzații de abuz de poziție CITEȘTE ȘI Vodafone obține o victorie mică în fața Consiliului Concurenței. Scapă de o parte din amendă, dar rămâne cu grosul sumei în spate. O poveste de 6 ani, cu acuzații de abuz de poziție

Laetitia Vasseur, co-fondatoare a asociației HOP, a declarat că obiectivul ambelor plângeri este de a fi aplicată legea care protejează consumatorii în Franța, care a fost modificată în 2015 pentru a include noțiunea de uzură planificată.

Apple are deja procese în Statele Unite, în care este compania este acuzată că a fraudat utilizatorii de iPhone-uri prin încetinirea funcționării dispozitivelor fără să îi informeze, pentru a compensa performanțele slabe ale bateriilor.

Procesele au survenit după ce Apple a anunțat săptămâna trecută că actualizările sistemului de operare iOS pentru iPhone 6, iPhone 6s, iPhone SE și iPhone 7 au inclus, începând de anul trecut, o funcție care reduce energia bateriilor care sunt reci, vechi sau descărcate.

Telefoanele fără această ajustare se vor închide brusc ca măsură de precauție, pentru a preveni arderea componentelor, potrivit Apple.

Conform legislației franceze, companiile riscă amenzi de până la 5% din vânzările anuale pentru scurtarea deliberată a duratei de funcționare a produselor pentru stimularea cererii de înlocuire a acestora.

Un purtător de cuvânt al Epson France a spus că grupul respinge acuzațiile făcute de asociația HOP și colaborează cu autoritățile, calitatea produselor fiind de o mare importantă pentru companie.

Reprezentanții Apple France nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
epson