Doi români acuzați că au accesat ilegal computere conectate la camere de supraveghere din Washington, reținuți la București în vederea extrădării

Doi români acuzați că au accesat ilegal computere conectate la camere de supraveghere din Washington, reținuți la București în vederea extrădării
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2017

Doi români, un bărbat și o femeie, au fost puși sub acuzare în SUA pentru că, în ianuarie 2017, au accesat ilegal aproximativ 123 de computere conectate la camerele de supraveghere ale Departamentului Poliției Metropolitane. Cei doi au fost reținuți la jumătatea lunii decembrie în București, bărbatul aflându-se în prezent în arest preventiv, iar femeia în arest la domiciliu, în vederea extrădării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Curtea de Apel București a judecat în 16 decembrie cazul lui Mihai Alexandru Ișvanca și al lu Eveline Cismaru, acordând termen 11 ianuarie 2018 pentru  judecarea cererii de extrădare, scrie News.ro.

"Pune în vedere parchetului să înainteze cererea de extrădare și documentele anexe, în condițiile art. 8 și art.12 din Tratatul de extrădare dintre România și S.U.A., ratificat de România prin Legea nr. 111/2008. În baza art. 12 alin. 1 din Tratatul de extrădare dintre România și S.U.A., ratificat de România prin Legea nr. 111/2008, statul solicitant (S.U.A.) urmează să fie informat, fără întârziere, cu privire la măsurile dispuse prin prezenta, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională și Ministerul Justiției – Direcția Cooperare Internațională din România. Dispune emiterea mandatului de arestare provizorie în vederea extrădării", se arată în decizia instanței.

Cei doi sunt acuzați în SUA de conspirație în vedere comiterii de fraude electronice și de conspirație în vederea comiterii de fraude informatice.

Directorul de vânzări al diviziei de smartphone-uri a Huawei din China a fost arestat pentru corupție CITEȘTE ȘI Directorul de vânzări al diviziei de smartphone-uri a Huawei din China a fost arestat pentru corupție

În 12 ianuarie 2017, Secret Service a fost notificat că un anumit număr de camere de supraveghere ale Departamentului Poliției Metropolitane au fost vulnerabilizate, fiind lansată o investigație în urma căreia s-a stabilit că în perioada 9 ianuarie - 12 ianuarie computerele conectate cu camerele de supravegere au fost afectate de virușii de tip  ransomware “cerber” și “dharma”.

De asemenea, au fost descoperite dovezi privind existența unui plan de a distribui viruși de tip ransomware prin email la cel puțin 179.000 de adrese.

viewscnt
Afla mai multe despre
camere de supraveghere
washington