Apple trebuie să plăteasca despăgubiri de 234 milioane dolari către Universitatea Wisconsin

Apple trebuie să plăteasca despăgubiri de 234 milioane dolari către Universitatea Wisconsin

Sediul Apple din Cupertino Sursa:Wikipedia

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 oct 2015

Apple trebuie să plătească despăgubiri de 234 de milioane de dolari, după ce a pierdut un proces cu Universitatea Wisconsin, care a acuzat compania că a utilizat ilegal o tehnologie folosită pentru îmbunătățirea performanței procesoarelor cu care sunt echipate mai multe modele de iPhone și iPad. Compania a anunțat că va face apel împotriva deciziei instanței.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Wisconsin Alumni Research Foundation (WARF), din cadrul Universității Wisconsin, a dat în judecată compania Apple, pe motiv că ar fi utilizat o tehnologie brevetată de instituție în 1998, care este utilizată pentru creșterea performanței cipurilor, potrivit The Guardian.

Un juriu din Madison, Wisconsin, a stabilit că procesoarele A7, A8 și A8X, cu care sunt echipate telefoanele iPhone 5s, 6 și 6 Plus, dar și unele versiuni de iPad utilizează tehnologia respectivă, iar brevetul este valid.

Suma maximă pe care Apple risca să o plătească ca urmare a acestui proces era de 862 de milioane de dolari, dacă s-ar fi stabilit că brevetul a fost încălcat cu bună știință.

Contactați de The Guardian, reprezentanții Apple au declarat că vor face apel împotriva deciziei și au refuzat să facă alte comentarii.

Totodată, săptămâna trecută, Universitatea Wisconsin a intentat un nou proces împotriva Apple, invocând de această dată încălcarea brevetului în cazul celor mai noi dispozitive lansate de companie, iPhone 6s, iPhone 6s Plus și iPad Pro.

În 2008, Universitatea Wisconsin a dat în judecată Intel pentru același motiv, dar până la urmă a ajuns la o înțelegere cu gigantul american, care a acceptat să plătească 110 milioane de dolari către instituție.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
wisconsin
daune
despagubiri
brevet