Apple trebuie să plătească peste jumătate de miliard de dolari pentru încălcarea unor brevete

Apple trebuie să plătească peste jumătate de miliard de dolari pentru încălcarea unor brevete
scris 1 nov 2020

Un tribunal din Texas a decis că Apple trebuie să plătească 502,8 milioane de dolari pentru încălcarea brevetelor deținute de VirnetX.

Apple pierde, încă o dată, în față VirnetX, o companie americană ce dezvoltă soluții de securitate. Producătorul iPhone-ului a fost chemat în mai multe rânduri în instanță pentru nerespectarea brevetelor deținute de VirnetX și a pierdut de fiecare dată, inclusiv acum.

În acest caz, a fost vorba de o tehnologie brevetată de VirnetX în zona VPN-urilor și pe care Apple o folosește pe dispozitivele sale pentru conectarea și deconectarea automată de la acest tip de rețele.

Interdicția impusă de administrația Trump cu privire la aplicația TikTok, blocată de un judecător federal CITEȘTE ȘI Interdicția impusă de administrația Trump cu privire la aplicația TikTok, blocată de un judecător federal

Cel mai nou episod din lupta celor două companii, care datează deja de 10 ani, a fost tranșat de juriu după 90 de minute de deliberare și a dat câștig de cauză VirnetX, însă a stabilit o sumă mai mică.

VirnetX ceruse 700 de milioane de dolari, iar Apple, care nu a contestat încălcarea brevetelor, a calculat că 113 milioane ar fi fost suficiente. Juriul a decis că Apple trebuie să plătească 502,8 milioane de dolari.

Decizia nu este definitivă, iar Apple a anunțat deja că va face apel.

Apple știe că are un precedent favorabil în lupta cu VirnetX, în ceea ce privește apelurile. În februarie, producătorul iPhone-ului trebuia să plătească 625 de milioane de dolari, ca urmare unei decizii în primă instanță legate de tehnologii folosite de iMessage și FaceTime. Apelul, decis în urmă cu o lună, a scăzut suma pe care Apple trebuie să o plătească la 302 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
brevete
daune
tribunal