Apple va crea un fond de 1 miliard de dolari pentru investiții în companii americane de înaltă tehnologie

Apple va crea un fond de 1 miliard de dolari pentru investiții în companii americane de înaltă tehnologie
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2017

Apple intenționează să înființeze un fond în valoare de 1 miliard de dolari pentru investiții în companii americane de înaltă tehnologie, a declarat miercuri directorul general Tim Cook, acesta fiind cel mai recent efort al producătorului de iPhone-uri de a arăta că creează locuri de muncă în Statele Unite, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania va anunța prima investiție a acestui fond în luna mai, a spus Cook în timpul unui interviu acordat CNBC, scrie News.ro.

Cook a mai spus că Apple vrea să finanțeze programe care ar putea include învățarea oamenilor să scrie coduri pentru crearea de aplicații și că va oferi noi detalii despre aceste eforturi în cursul verii.

Anunțurile sunt cele mai recente dintr-o serie de dezvăluiri care arată cum Apple, cea mai mare companie din lume în funcție de capitalizarea de piață, contribuie la crearea de locuri de muncă în SUA.

Apple a fost criticată de președintele Donald Trump, în timpul campaniei sale electorale, pentru că fabrică majoritatea produselor sale în China.

În februarie, Cook a spus, la adunarea generală a acționarilor, că în 2016 Apple a cheltuit 50 de miliarde de dolari pentru furnizorii americani, între care se află companiile 3M și Corning.

După crima din SUA transmisă live, Facebook angajează 3.000 de persoane care să monitorizeze conținutul violent sau ilegal CITEȘTE ȘI După crima din SUA transmisă live, Facebook angajează 3.000 de persoane care să monitorizeze conținutul violent sau ilegal

Cook a reiterat acest lucru în timpul interviului acordat CNBC, precum și faptul că Apple a creat 2 milioane de locuri de muncă în State Unite, dintre care 80.000 în mod direct, iar restul la furnizori și dezvoltatorii de software pentru ecosistemul de aplicații al companiei.

Apple își promvează prezența în SUA într-o perioadă în care congresmenii analizează o propunere fiscală majoră a lui Trump care ar permite marilor companii să își repatrieze, cu impozite mai mici, profiturile obținute în străinătate.

O proporție de 93% din rezervele de numerar de 256,8 miliarde de dolari ale Apple se află în străinătate.

Cook nu a confirmat însă dacă Apple va repatria o parte din acest numerar dacă propunerea lui Trump va fi adoptată.

El a spus însă că Apple trebuie să se împrumute pentru a investi în Statele Unite și și-a exprimat speranța că administrația de la Casa Albă va reuși să impună schimbarea legislației.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
companii tehnologie