Apple cere scuze că a încetinit mai multe modele de iPhone și oferă un discount la înlocuirea bateriilor. Cât va fi reducerea

Apple cere scuze că a încetinit mai multe modele de iPhone și oferă un discount la înlocuirea bateriilor. Cât va fi reducerea
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 dec 2017

Confruntată cu procese în mai multe țări după ce a admis că actualizările de software încetinesc performanțele unor modele de iPhone cu baterii mai vechi, Apple a cerut scuze utilizatorilor și a anunțat că va acorda o reducere pentru înlocuirea bateriilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reducerea va fi de 50 de dolari.

Astfel, începând cu luna ianuarie și până la finele anului, posesorii de iPhone 6, iPhone 6S, iPhone SE și iPhone 7  - care nu mai sunt în garanție - vor putea să înlocuiască bateriile telefoanelor la un preț de 29 dolari, față de 79 dolari cât costă în prezent serviciul oferit de Apple.

În plus, următoarea actualizare de soft, care va avea loc în prima parte a anului 2018, va conține noi funcții pentru ca utilizatorii să afle care este starea bateriei și dacă aceasta afectează funcționalitatea telefonului.

Vodafone obține o victorie mică în fața Consiliului Concurenței. Scapă de o parte din amendă, dar rămâne cu grosul sumei în spate. O poveste de 6 ani, cu acuzații de abuz de poziție CITEȘTE ȘI Vodafone obține o victorie mică în fața Consiliului Concurenței. Scapă de o parte din amendă, dar rămâne cu grosul sumei în spate. O poveste de 6 ani, cu acuzații de abuz de poziție

Apple a precizat că vrea să clarifice anunțul făcut în urmă cu câteva zile, când a admis că actualizările sistemului de operare iOS pentru iPhone 6 și modelele de iPhone ulterioare au inclus, începând de anul trecut, o funcție care reduce energia bateriilor care sunt reci, vechi sau descărcate, pentru a preveni închiderea bruscă a telefoanelor.

Compania americană a cerut scuze pentru felul în care a gestionat problema și a dat asigurări că nu a făcut nimic pentru a scurta intenționat viața produselor sale.

“Am primit feedback de la clienți legat de felul în care am gestionat performanța telefoanelor cu baterii mai vechi și de modalitatea în care am comunicat acest aspect. Ne cerem scuze”, arată Apple întrun comunicat.

Apple a fost dată în judecată în mai multe țări, printre care SUA și Franța, din cauză că a încetinit performanța telefoanelor fără să-și anunțe clienții.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
baterii
incetinire
reducere