Apple va lansa noi Mac-uri în octombrie

Apple va lansa noi Mac-uri în octombrie
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 oct 2021

Gigantul american a anunțat un eveniment pentru luna octombrie, unde, cel mai probabil va anunța noi laptopuri și desktop-uri Mac.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Apple a trimis invitații de presă pentru un “eveniment special” ce va avea loc pe 18 octombrie și care va fi organizat sub titulatura Unleashed.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Al doilea eveniment al toamnei organizat de Apple este, de regulă, dedicat Mac-urilor, iar cel de anul acesta este așteptat să respecte tradiția. Titulatura Unleashed face, probabil, trimitere, la o creștere de performanță obținută de cipurile dezvoltate intern.

Sunt așteptate două noi MacBook-uri Pro, de 14 și 16 inch. Ambele vor folosi un cip dezvoltat intern, care se pare că se va numi M1X, marcând ultima etapă în trecerea de la procesoare Intel la cele dezvoltate intern de Apple.

M1X este așteptat să aducă un spor semnificativ de performanță comparativ cu M1, lansat anul trecut. M1X va avea 10 nuclee de procesare (față de cele 8 ale lui M1) și 16/32 de nuclee grafice (de la 7/8 câte avea M1).

Apple este așteptată să aducă o serie de modificări noilor MacBook-uri, printre care alimentarea cu MagSafe, un port HDMI și un slot SD. De asemenea, este posibil ca Apple să renunțe la touch bar.

La același eveniment, Apple ar putea anunța și un Mac Mini mai puternic, cu mai multe porturi, inclusiv două Thunderbolt / USB 4 Type-C și două USB Type-A.

În fine, nu este exclus ca Apple să prezinte cu această ocazie a treia generație a căștilor AirPods, care să folosească designul de la AirPods Pro.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
mac
airpods