Apple va livra separat update-urile de securitate pentru iPhone

Apple va livra separat update-urile de securitate pentru iPhone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 mar 2021

Începând cu următoarea versiune de iOS, update-urile de securitate ar putea fi instalate separat de actualizările care aduc reparații și îmbunătățiri, pentru a încuraja aplicarea mai rapidă a patch-urilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cea mai recentă versiune beta de iOS 15.4 au fost descoperite elemente care par să indice că, începând cu această versiune, Apple va separa update-urile în actualizări de securitate și actualizări de funcționalitate.

Această separare va fi reflectată și în ceea ce privește funcția de actualizare automată. Utilizatorul va putea să activeze instalarea automată pentru ambele tipuri de update-uri, pentru niciunul sau pentru doar unul din cele două.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Schimbarea, care va fi valabilă și pentru iPad, va furniza mai multă flexibilitate procesului de actualizare și va permite aplicarea patch-urilor de securitate și fără instalarea celei mai recente versiuni a sistemului de operare.

De exemplu, un utilizator care nu vrea să instaleze viitorul iOS 15, va putea rămâne cu iOS 14 și va primi, în același timp, update-urile de securitate.

Aplicarea patch-urilor pentru probleme de securitate nu va mai fi condiționată de actualizarea întregului sistem de operare. Utilizatorul va putea alege să instaleze doar update-ul de securitate, care va fi mai mic și se va instala mai repede, fără să instaleze update-ul pentru sistemul de operare, care este mai mare și necesită mai mult timp.

iOS 14.5 este deja la a patra versiune beta și este programat pentru lansare spre finele lunii. Acesta include mai multe noutăți notabile, în frunte cu notificarea utilizatorilor în legătură cu aplicațiile care colectează date personale și deblocarea telefonului cu ajutorul Apple Watch atunci când Face ID nu o poate face din cauza măștii.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
update
securitate
iphone
ipad