Apple vrea să înlocuiască cipurile Intel cu cipuri proprii pe computerele Mac, din 2020

Apple vrea să înlocuiască cipurile Intel cu cipuri proprii pe computerele Mac, din 2020
scris 3 apr 2018

Apple intenționează să înlocuiască cipurile Intel cu cipuri proprii pe computerele Mac, cel mai devreme din 2020, potrivit unor persoane apropiate situației, informație care a provocat luni scăderea acțiunilor Intel, potrivit Bloomberg News.

Inițiativa, cu nume de cod Kalamata, se află încă în fază de dezvoltare incipientă, dar are loc în cadrul unei strategii mai largi, de a face ca toate dispozitivele Apple, care includ computere Mac, iPhone-uri și iPad-uri, să funcționeze în mod similar și unitar, scrie News.ro.

Proiectul, aprobat de conducerea Apple, va fi implementat probabil în mai multe etape.

Această schimbare ar fi o lovitură pentru Intel, care prin parteneriatul său cu Apple a contribuit la relansarea succesului PC-urilor Mac și a legat producătorul de cipuri de unul dintre cele mai importante branduri de dispozitive electronice.

Piața digitală unică a intrat în vigoare pe teritoriul Uniunii Europene CITEȘTE ȘI Piața digitală unică a intrat în vigoare pe teritoriul Uniunii Europene

Apple asigură pentru Intel aproximativ 5% din veniturile sale anuale, potrivit analiștilor Bloomberg.

În urma informației, acțiunile Intel au scăzut luni cu până la 9,2%, înregistrând cel mai amplu declin pe parcursul tranzacțiilor din ultimii peste doi ani.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
mac
intel