Apple vrea să producă un sfert dintre iPhone-uri în India

Apple vrea să producă un sfert dintre iPhone-uri în India
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 dec 2023

Apple continuă planurile de diversificare a producției de iPhone, accelerând eforturile de extindere a producției din India, ca soluție pentru reducerea dependenței de China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania americană și-a propus ca în următorii doi-trei ani să ajungă să producă anual peste 50 de milioane de iPhone-uri în India.

Dacă își va atinge obiectivul, Apple va ajunge să producă în India un sfert din iPhone-uri și ar continua eforturile în acest sens pentru restul decadei.

Apple pregătește două noi iPad-uri pentru primăvară CITEȘTE ȘI Apple pregătește două noi iPad-uri pentru primăvară

În timpul pandemiei, Apple a realizat că dependența aproape totală de China în ceea ce provește producția propriilor produse nu este de bun augur și, de atunci, lucrează la diversificarea acesteia.

India este principala țintă în acest sens pentru compania americană, însă, mutarea producției aici nu este deloc ușoară. India nu are nici infrastructura, nici forța de muncă la același nivel de specializare precum cea din China și, în plus, legislația muncii este și mai restrictivă în India.

Cu toate astea, Apple și furnizorii săi, în frunte cu Foxconn, consideră, în general, că impulsul inițial în India a mers bine și pun acum bazele unei extinderi mai ample.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
india