AROBS vine la Bursă. Plan pentru deschiderea unei filiale în America de Nord

AROBS vine la Bursă. Plan pentru deschiderea unei filiale în America de Nord

Voicu Oprean

Profit.ro
Profit.ro
scris 14 oct 2021

Furnizorul de soluții IT AROBS Transilvania Software, înființat și controlat de antreprenorul clujean Voicu Oprean, anunță intenția de listare pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania își propune ca acțiunile sale, care vor fi disponibile sub simbolul de tranzacționare AROBS, să fie listate la BVB până la sfârșitul anului. Înainte de listarea pe bursă, AROBS va realiza un plasament privat pentru acțiuni cu intenția de a atrage aproximativ 75 milioane de lei prin majorarea capitalului social al companiei cu 13,62%. Plasamentul pentru noile acțiuni ordinare ale AROBS va avea loc în această lună.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

„Am reușit să combinăm, sub o singură umbrelă, partea de servicii de dezvoltare software, cu zona de creare de soluții software. Am început, încă din 2002, acest proces de dezvoltare a unor soluții unde deținem proprietatea intelectuală. Dezvoltarea de soluții și produse software este înrădăcinată în ADN-ul nostru. Suntem rezilienți și ne adaptăm tehnologiilor și nevoilor din piață, cu un mod de operare axat pe dezvoltarea globală, construit de o echipă diversă, în șapte locații din țară și șapte în afara țării. Avem o mentalitate de start-up, combinată cu experiența de corporație. Suntem europeni la origini, internaționali prin cultură, iar activitatea noastră se află într-o continuă expansiune. Listarea la bursă și derularea unor operațiuni corporative prin intermediul pieței de capital și cu sprijinul investitorilor reprezintă un nou vehicul de creștere a afacerii pentru anii ce urmează”, a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS. 

Capitalul obținut în cadrul plasamentului privat va fi utilizat pentru achiziționarea altor companii din domeniul IT – servicii software, soluții de management de flotă, precum și pentru optimizarea afacerilor - atât la nivel național, cât și internațional, prin intermediul cărora compania își va putea accelera creșterea și își va consolida poziția pe piețele în care este prezentă. Totodată, AROBS are în vedere extinderea și în plan geografic, prin întărirea filialelor din Germania și Marea Britanie și prin deschiderea unei filiale în America de Nord, precum și prin dezvoltarea unor noi linii de expertiză și specializări, compania considerând că cererea tot mai ridicată pentru servicii și soluții software pe plan global reprezintă un context de piață benefic pentru AROBS. 

Recent, AROBS a fost capitalizată cu 40 milioane de lei, de la 100.000 lei, prin includerea altor rezerve și a profitului nerepartizat din 2018 - 2019.

"AROBS Transilvania Software a luat decizia de a crește ponderea capitalului social în structura pasivului (anterior acestei majorări, capitalul social al Arobs era 100.000 lei versus 105 milioane lei capitaluri proprii), în scopul de a întări structura de finanțare a companiei", a transmis compania pentru Profit.ro.

Waze vrea să relaxeze șoferii CITEȘTE ȘI Waze vrea să relaxeze șoferii

AROBS a fost fondată în 1998, la Cluj, de Voicu Oprean.

Cu aproape 500 de angajați în România, compania a încheiat anul 2020 cu afaceri de 154,4 milioane de lei și un profit net de 40,4 milioane de lei, ambii indicatori fiind în creștere față de 2019.

Acționarii AROBS sunt Voicu Oprean - 90% și Cabrio Investment - 10%, deținută de Viorica Tintas - 90% și Delia Alina Oprean - 10%, potrivit termene.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
arobs
capitalizare