AROBS vrea să vândă acțiuni propriilor salariați și managementului, pentru fidelizare

AROBS vrea să vândă acțiuni propriilor salariați și managementului, pentru fidelizare
scris 22 sep 2021

Furnizorul de soluții IT AROBS Transilvania Software, înființat și controlat de antreprenorul clujean Voicu Oprean, vrea să vândă acțiuni propriilor salariați, un pachet reprezentând 10% din capitalul social al companiei urmând să fie oferit acestora în următoarele 18 luni, conform datelor Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, inormația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Scopul operațiunii este implementarea unui sistem de remunerare și fidelizare a angajaților și managementului AROBS Transilvania Software, precum și recompensarea acestora pentru activitatea desfășurată în cadrul societății.

STUDIU: Antreprenorii au crescut costurile cu furnizorii și se tem că instabilitatea și lipsa de predictibilitate vor persista în mediul local de business CITEȘTE ȘI STUDIU: Antreprenorii au crescut costurile cu furnizorii și se tem că instabilitatea și lipsa de predictibilitate vor persista în mediul local de business

"Acțiunile vor fi răscumpărate la valoarea lor nominală, respectiv 10lei/acțiune. Durata programului: 18 luni de la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României (16 septembrie 2021 - n.r.). Plata acțiunilor dobândite se va face din sursele prevăzute de articolului 1031 din Legea 31/1990, respectiv profitul distribuibil și rezervele disponibile ale societății, cu excepția rezervelor legale", este decizia companiei.

În prezent, compania este controlată de Voicu Oprean - 90% și Cabrio Investment - 10%, deținută de Viorica Tintas - 90% și Delia Alina Oprean - 10%, potrivit termene.ro.

Recent, compania a fost capitalizată cu 40 milioane de lei, de la 100.000 lei, prin includerea altor rezerve și a profitului nerepartizat din 2018 - 2019.

"AROBS Transilvania Software a luat decizia de a crește ponderea capitalului social în structura pasivului (anterior acestei majorări, capitalul social al Arobs era 100.000 lei versus 105 milioane lei capitaluri proprii), în scopul de a întări structura de finanțare a companiei", a transmis compania pentru Profit.ro.

OTE a finalizat achiziția a 30% din acțiunile fostei Cosmote, condiție pentru cedarea participației de 54% la divizia de rețele fixe a Telekom către Orange România. A plătit 59 milioane euro CITEȘTE ȘI OTE a finalizat achiziția a 30% din acțiunile fostei Cosmote, condiție pentru cedarea participației de 54% la divizia de rețele fixe a Telekom către Orange România. A plătit 59 milioane euro

AROBS a fost fondată în 1998, la Cluj, de Voicu Oprean.

Cu aproape 500 de angajați în România, compania a încheiat anul 2020 cu afaceri de 154,4 milioane de lei și un profit net de 40,4 milioane de lei, ambii indicatori fiind în creștere față de 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
arobs
acțiuni
rascumparare
salariati
management