Atacurile cu software care urmăresc obținerea de criptomonede au afectat peste două milioane de utilizatori, în 2017

Atacurile cu software care urmăresc obținerea de criptomonede au afectat peste două milioane de utilizatori, în 2017
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2018

Peste două milioane de utilizatori de internet au fost afectați, în 2017, de atacurile cibernetice de software prin care se urmărește obținerea de criptomonede, reiese dintr-o analiză realizată de producătorul global de soluții de securitate, Kaspersky Lab.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Atacurile cu software care urmărește obținerea de criptomonede fac parte dintr-o tendință pe care noi am evidențiat-o în predicțiile pentru acest an. Astfel, ne așteptăm ca hackerii să profite în 2018 de popularitatea în creștere a cripto-monedelor și să fure bani din portofelele digitale ale utilizatorilor sau să instaleze, în secret, instrumente de mining pe dispozitive, mai ales pe cele mobile. Cercetarea Kaspersky Lab arată că numărul celor afectați de astfel de atacuri a depășit deja două milioane în 2017. Pe de altă parte, dacă problema este gestionată corespunzător și au acceptul utilizatorului, unele metode de mining de cripto-monede s-ar putea să devină o formă legală de monetizare pentru site-uri și/ sau aplicații, care să înlocuiască, în timp reclamele. Cu alte cuvinte, utilizatorii și-ar oferi, în cunoștință de cauză, resursele, în schimbul accesării conținutului disponibil pe site-urile respective", explică Dan Demeter, cercetător de securitate la Kaspersky Lab, în echipa globală de cercetare și analiză.

VIDEO Facebook sacrifică publisherii și pune accent pe “socializarea activă” în cea mai recentă modificare a algoritmului de rankare CITEȘTE ȘI VIDEO Facebook sacrifică publisherii și pune accent pe “socializarea activă” în cea mai recentă modificare a algoritmului de rankare

Potrivit expertului, în ultimele 30 de zile, Kaspersky Lab a identificat 241 de site-uri în România care rulează Coinhive pe computerele vizitatorilor, "dar cercetarea continuă și probabil numărul final va fi mai mare", scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
atacuri cibernetice
criptomonede