Belgia și România - țările UE cu cea mai mare pondere a fetelor în rândul studenților la facultățile IT&C

Belgia și România - țările UE cu cea mai mare pondere a fetelor în rândul studenților la facultățile IT&C
scris 23 apr 2020

Peste 1,3 milioane de studenți învățau la facultățile de tehnologia informației și comunicațiilor (IT&C) din Uniunea Europeană în anul 2018, iar fetele reprezentau doar 17% din numărul total al acestora, statele membre unde fetele au cea mai mare pondere fiind Belgia (37%) și România (32%), arată datele publicate joi de Eurostat.

În contrast, fetele reprezentau mai puțin de 10% dintre studenții de la IT&C în Olanda (8%) și Luxemburg (9%), scrie Agerpres.

VIDEO Netflix adaugă o funcție pentru blocarea ecranului pe smartphone CITEȘTE ȘI VIDEO Netflix adaugă o funcție pentru blocarea ecranului pe smartphone

Datele Eurostat mai arată că ponderea fetelor care studiază în aceste domeniu este mai mare la nivelele superioare de educație. De exemplu, 22% dintre studenții înscriși la doctorat în domeniul IT&C în UE erau fete. Cel mai bine la acest capitol stau Letonia și Croația unde 47%, respectiv 43%, dintre studenții înscriși la doctorat în domeniul IT&C sunt fete.

Tot la nivelul UE, ponderea fetelor în rândul studenților înscriși la masterat în domeniul IT&C era similară cu cea a studenților înscriși la doctorat, 22%. Cele mai mari ponderi erau înregistrate în Estonia (36%), Bulgaria, Danemarca și Romania (toate cu 35%), unde mai mult de o treime dintre studenții înscriși la masterat în domeniul IT&C erau fete

viewscnt
Afla mai multe despre
it&c
studente