Bento vine la Bursă

Bento vine la Bursă

Vlad Bodea și Radu Scarlat

scris 20 oct 2021

Bento – Intellectually Curious, companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și Cloud, anunță intenția de listare pe piața AeRO a Bursei de Valori București.

Cum poate fi calibrat un buget în pandemie, ce soluții de finanțare sunt astăzi la îndemână și alte variante de sprijin pentru firme vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro IMM - Pregătim ieșirea din criză

Videoconferința, programată pentru 4 noiembrie și organizată împreună cu Nordis Group, Banca Transilvania, ING și Unicredit Bank, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii AICI


Compania are în plan ca acțiunile sale, care vor fi disponibile sub simbolul BENTO, să fie listate la BVB până la finalul anului. Înainte de listare, Bento va efectua un plasament privat pentru a atrage 6 milioane de lei în vederea dezvoltării de produse software proprii și scalării produselor și serviciilor sale către noi clienți și verticale de business.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

„Indiferent de fluctuațiile economice care au avut sau au loc la nivel global, industria IT a demonstrat că este rezistentă și deseori chiar beneficiară unor astfel de șocuri economice. Totodată, piața serviciilor software, de digitalizare, precum și cea aferentă produselor IT&C este în creștere și datorită contextului global ce aduce în centrul atenției digitalizarea afacerilor. Compania noastră se află într-un context favorabil din punct de vedere al potențialului de dezvoltare. Piața de capital reprezintă pentru noi o opțiune viabilă pentru atragerea de finanțare destinată continuării și consolidării dezvoltării de produse software proprii. Cu sprijinul investitorilor BVB avem încredere că vom duce Bento la următorul nivel în ceea ce privește activitatea companiei atât în România, cât și la nivel internațional”, a declarat Vlad Bodea, cofondator și Executive Managing Partner al Bento. 

Bento are 15 ani de experiență în dezvoltarea și implementarea de soluții software și furnizarea de servicii de infrastructură IT și cloud pentru companii active în industrii multiple, precum energie, FMCG, utilități, telecomunicații, sănătate, agricultură, IT, media, industrie alimentară, distribuție, transporturi și servicii. Compania are în acest moment peste 70 de angajați și deține un portofoliu diversificat de clienți format din companii multinaționale din România, SUA și Elveția. 

Infuzia de capital va fi utilizată pentru dezvoltarea tehnologică și scalarea comercială a produselor software proprii dezvoltate de companie, cu accent pe Bento Field Service Management și Bento Mobile Device Management, realizarea de noi parteneriate în cadrul diviziei IT, Infrastructură & Cloud și creșterea prezenței Bento la nivel internațional.

„Decizia de a ne lista pe piața AeRO a Bursei de Valori București vine într-un context favorabil pentru industria de IT atât la nivel local cât și global. Vrem ca împreună cu investitorii BVB să dezvoltăm compania, în special produsele noastre software și să ne extindem și mai puternic portofoliul de clienți inclusiv la nivel internațional”, a declarat Radu Scarlat, Partener și General Manager al Bento.

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

În 2020, Bento a înregistrat o cifră de afaceri de 15,3 milioane de lei și un profit net de 1,8 milioane de lei. În primele șase luni din 2021, Bento a raportat venituri de 11,9 milioane de lei, o creștere record de 88% față de aceeași perioadă a anului trecut. Compania estimează o cifră de afaceri de 26 milioane de lei pentru întreg anul 2021 și un profit net de 4 milioane de lei. 

Plasamentul privat este estimat să aibă loc în luna noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
bento
bvb