Bernstein: Apple primește spre 20 de miliarde de dolari de la Google

Bernstein: Apple primește spre 20 de miliarde de dolari de la Google
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 oct 2023

Între 18 și 20 de miliarde de dolari plătește Google pe an pentru ca Apple să-i stabilească drept implicit motorul de căutare pe iPhone, estimează firma de consiliere financiară Bernstein.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suma reprezintă între 14% și 16% din profiturile operaționale obținute anual de Apple.

De asemenea, estimarea oferită de Bernstein este mult mai mare decât ceea ce crede autoritatea americană pentru concurență, care, estima valoarea contractului dintre cei doi giganți la 10 miliarde de dolari.

Passkey devine metoda implicită de logare pe Google CITEȘTE ȘI Passkey devine metoda implicită de logare pe Google

Bernstein, spune că, din cauza faptului că există șanse ca Google să piardă procesul în care este acuzat de monopol, acordul cu Apple este în pericol.

Google ar putea fi forțat să renunțe la toate acordurile prin care își impune motorul de căutare, inclusiv cele pe care le are cu producătorii smartphone-urilor cu Android.

Însă, o decizie nu este așteptată mai devreme de 2024, după care poate dura alți ani până când vor fi epuizate toate căile legale de atac.

Deși ar putea pierde banii de Google în urma procesului, Bernstein crede că Apple va compensa printr-un motor propriu de căutare.

Se speculează că Apple își dezvoltă în prezent propriul motor de căutare, pe care-l va implementa pa iPhone și celelalte produse ale companiei. Astfel, veniturile din reclame vor intra direct în conturile Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
bernstein
apple
google
iphone