Bitdefender investește 2 milioane de euro în protecția împotriva hărțuirii online a copiilor

Bitdefender investește 2 milioane de euro în protecția împotriva hărțuirii online a copiilor
scris 26 feb 2019

Producătorul român de aplicații de securitate IT Bitdefender anunță dezvoltarea soluțiilor de control parental într-o nouă direcție strategică, cea a protejării copiilor împotriva hărțuirii pe internet. 

Modulul anti-hărțuire integrat în Bitdefender BOX este o inovație în curs de brevetare, capabilă să protejeze copiii de agresiuni petrecute în mediul online, lucru imposibil până în prezent. Investiția în acest proiect se ridică deja la două milioane de euro.

Serviciul lansat în premieră mondială este disponibil pentru început pentru utilizatorii de limba engleză, este integrat în produsele Bitdefender BOX vândute în Statele Unite și Canada și va fi inclus în viitor, ca pachet opțional, și în soluțiile Bitdefender Internet Security și Bitdefender Total Security.

VIDEO Sony prezintă smartphone-ul Xperia 1, primul cu ecran OLED 4K HDR CITEȘTE ȘI VIDEO Sony prezintă smartphone-ul Xperia 1, primul cu ecran OLED 4K HDR

Procesul de cercetare și dezvoltare a înglobat expertiza a zeci de angajați din domenii precum dezvoltare, testare, machine-learning, analiză comportamentală, management și marketing de produs. Soluția ce are la bază tehnologii de inteligență artificială este în plin proces de dezvoltare și implică antrenarea algoritmilor în cele mai răspândite limbi vorbite pe glob, iar limba română se află în lista celor prioritare. 

Soluția identifică agresorii sexuali prin depistarea atacurilor transmise în scris prin servicii de mesagerie online și a solicitărilor sau schimburilor de fotografii cu conținut nepotrivit. Mai mult, modulul îi semnalează părintelui atât conversații în care copilul este forțat să aibă un comportament nepotrivit, cât și cereri de întâlnire în afara locuinței sau de aflare a adresei de acasă, venite din partea unor străini. Orice încercare de a obține numere de carduri, adrese, date personale sau parole va declanșa, de asemenea, o alertă către părinte.

Componenta anti-hărțuire este capabilă să detecteze comportamentul sau limbajul ostil - inițiat de către copil sau îndreptat înspre el - menit să rănească emoțional o persoană, când agresiunea are loc în mod repetat și creează un dezechilibru de putere între cele două părți.

Serviciul monitorizează constant mesajele și fotografiile trimise pe platforme precum WhatsApp, Facebook Messenger și Instagram, dar și pe alte aplicații populare. Părintele primește prin e-mail, zilnic, săptămânal sau lunar, un raport cu activitatea online a copilului, unde i se semnalează activitățile cu un grad crescut de risc și potențial periculoase.

În comparație cu soluțiile de securitate existente pe piață, care includ, printre altele, instrumente care redau timpul petrecut pe dispozitive, localizează copilul și previn accesul la siteuri sau aplicații cu conținut nepotrivit vârstei sale, noul serviciu de control parental permite și detectarea unor comportamente extrem de nocive, imposibil de depistat până acum. Specialiștii Bitdefender au demarat procesul de brevetare la nivel internațional a componentelor-cheie din spatele acestei inovații.

După prima lună de la lansare, unul din șase utilizatori de Bitdefender BOX din Statele Unite ale Americii și Canada folosește soluția de control parental care include noul modul anti-hărțuire, timp în care algoritmii au analizat mii de conversații cu potențial de risc. Instrumentul urmărește să consolideze relația părinte-copil și nu se vrea a fi un instrument de invadare a vieții personale a minorului. Astfel, părintele nu are acces la conținutul conversațiilor, iar alertele pe care le primește ar trebui să îi apropie și să îi facă să discute despre subiectul respectiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitdefender
hartuire online
aplicatii de securitate
antivirus
control parental