Samsung a inclus suport pentru monede virtuale și aplicații descentralizate în Galaxy S10

Samsung a inclus suport pentru monede virtuale și aplicații descentralizate în Galaxy S10
scris 26 feb 2019

Noul flagship Samsung, Galaxy S10, include un portofel pentru stocarea cripto monedelor și poate rula aplicații care au la bază tehnologia blockchain.

Oficialii Samsung nu au pomenit nimic, în cadrul prezentării oficiale a lui Galaxy S10, despre suportul pentru blockchain și cripto monede pe care acesta îl include, astfel că aceste informații devin cunoscute la aproape o săptămână după evenimentul de lansare.

Galaxy S10 include un portofel pentru monede virtuale care suportă Bitcoin, Ethereum și Cosmo Coin. Cea din urmă este o cripto monedă folosită în zona produselor de înfrumusețare.

Samsung a ales o așa-numită stocare “la rece”, ceea ce înseamnă că portofelul electronic nu este conectat la internet, ci face stocarea doar pe telefon.

Qualcomm lansează o platformă hardware pentru robotică CITEȘTE ȘI Qualcomm lansează o platformă hardware pentru robotică

Galaxy S10 va putea fi folosit și pentru plata contactless cu monede virtuale (în zonele în care funcționează Samsung Pay și la comercianții care suportă aceste monede).

Un alt aspect important pe care Samsung l-a sărit în cadrul prezentării oficiale a telefonului este faptul că Galaxy S10 suportă anumite aplicații descentralizate (Dapps).

Spre exemplu, în Coreea de Sud S10 va include aplicația descentralizată Cosmee. Această aplicație plătește în monede virtuale Cosmo utilizatorii care scriu review-uri pentru produsele de înfrumusețare folosite.

Natura tehnologiei blockchain în acest caz contribuie la crearea unui sentiment de încredere în review-urile acordate, întrucât acestea sunt legate de identitatea utilizatorilor reali și nu lasă loc de aprecieri false scrise de anonimi.

Samsung este unul din primii mari producători care includ suport pentru aplicații descentralizate și monede virtuale în flagship-urile sale, ceea ce ar putea atrage suportul altor nume grele pentru aceste tehnologii.

Înaintea Samsung, HTC și Sirin Labs sunt considerați doi dintre pionierii smartphone-urilor cu suport pentru produsele financiare și numai bazate pe blockchain.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
galaxy s10
blockchain
monede virtuale
bitcoin