Broadcom reduce suma oferită pentru preluarea Qualcomm și acuză boardul companiei țintă că acționează împotriva intereselor acționarilor

Broadcom reduce suma oferită pentru preluarea Qualcomm și acuză boardul companiei țintă că acționează împotriva intereselor acționarilor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 21 feb 2018

Gigantul american din domeniul semiconductoarelor Broardcom a redus suma oferită pentru preluarea rivalului Qualcomm, de la 82 de dolari pe acțiune la 79 de dolari, pe acțiune și acuză boardul companiei pe care dorește să o cumpere că acționează împotriva intereselor acționarilor prin majorarea sumei oferite pentru NXP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Astfel, suma totală oferită de Broadcom este redusă de la circa 120 de miliarde de dolari la circa 116 miliarde de dolari. Decizia de a reduce suma oferită este în contextul în care Qualcomm a îmbunătățit, ieri, la peste 43 de miliarde de dolari, oferta pentru preluarea producătorului olandez de semiconductoare NXP Semiconductor, la presiunea mai multor investitori ai NXP, conduși de Elliott Management Corporation.

Broadcom consideră că tranzacția cu NXP ar reduce valoarea producătorului american de cipuri Qualcomm. Mai mult, Boardcom acuză Consiliul de Administrație al Qualcomm că acționează împotriva intereselor acționarilor, dar speră în continuare să ajungă la un consens în privința unei tranzacții.

"Boardul Qualcomm a acționat împotriva intereselor acționarilor prin transferul unilateral de valoare către acționarii activiști ai NXP. În pofida acestui transfer de valoare, Broadcom își menține angajamentul de a veni cu o ofertă care să maximizeze valoarea pentru acționarii Qualcomm", au comunicat reprezentanții companiei.

Broadcom speră ca, la întâlnirea acționarilor din luna martie, întregul board al Qualcomm să fie înlocuit, ceea ce ar deschide calea pentru finalizara tranzacției.

Dacă se va finaliza, tranzacția între Broadcom și Qualcomm va fi cea mai mare din sectorul tehnologic.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
broadcom
oferta. tranzactie
preluare