Browser-ul Chrome oferă facilități pentru reducerea consumului de memorie și energie

Browser-ul Chrome oferă facilități pentru reducerea consumului de memorie și energie
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 feb 2023

Google a lansat versiunea cu numărul 110 a propriului browser, care, în sfârșit, ia măsuri cu privire la consumul mare de memorie și energie de care mulți utilizatori s-au plâns.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru reducerea consumului de memorie, pentru care este celebru, Chrome folosește acum o funcționalitate numită Memory Saver. În principiul, aceasta „adoarme” tab-urile inactive pentru a nu consuma memorie degeaba.

Toate tab-urile deschise rămân vizibile, însă, cele care nu fost folosite de ceva timp sunt scoase din memorie și vor fi împrospătate când utilizatorul le va acorda, din nou, atenție.

iOS 16.4 va permite aplicațiilor web să emită notificări CITEȘTE ȘI iOS 16.4 va permite aplicațiilor web să emită notificări

Pentru o experiență mai bună, Chrome nu va folosi Memory Saver în cazul celor mai folosite site-uri, pentru a nu îngreuna folosirea acestora.

A doua noutate, numită Energy Saver, funcționează după un principiu similar și limitează anumite activități realizate în fundal de site-uri pentru a reduce consumul de energie.

Energy Saver poate fi configurat să intre automat în funcțiune atunci când laptopul este scos din priză sau când rezervele de energie ale baterie scad la 20%.

De regulă, când lansează astfel de facilități, Google oferă estimări privind economia de energie sau reducerea consumului de memorie realizate. De data această, Google nu a spus nimic, ceea ce poate sugera că impactul noilor facilități este unul minim.

Cele două noi facilități sunt activate în mod implicit în cele mai noi versiuni de Chrome pentru Windows, Mac și Chrome OS.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome
memorie
energie