Browser-ul Chrome va consuma mai puțină memorie și energie

Browser-ul Chrome va consuma mai puțină memorie și energie
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 dec 2022

După ani de zile în care consumul de resurse al browser-ului Chrome a tot crescut, Google lansează două tehnologii menite să reducă consumul de memorie RAM și de energie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Google anunță Memory Saver și Energy Saver, două moduri speciale de funcționare ale browser-ului dezvoltat de companie. Primul vizează consumul de memorie, iar al doilea încearcă să scadă consumul de energie.

Simplu spus, Memory Saver va trimite la culcare tab-urile care rămân inactive pentru o perioadă mai mare de timp. La fel cum procedează browser-ele mobile, Chrome va scoate din memorie tab-urile inactive.

Browser-ul Chrome oferă suport pentru logarea fără parolă CITEȘTE ȘI Browser-ul Chrome oferă suport pentru logarea fără parolă

Browser-ul va împrospăta automat tab-urile scoase din memorie în momentul în care utilizatorul le reactivează.

Google spune că, în acest fel, consumul de memorie RAM va fi redus cu 30%.

A doua facilitate, Energy Saver, va limita activitatea desfășurată în fundal și efectele vizuale în momentul în care nivelul de energie al baterie scade sub 20%.

Ambele facilități sunt opționale și pot fi dezactivate. În plus, utilizatorii vor putea excepta de la noile reguli anumite site-uri.

Cele două noi funcționalități vor face parte din versiune 108 a browser-ului Chrome și vor fi disponibile, în săptămânile care urmează, pentru Windows, macOS și ChromeOS.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
browser
chrome
memorie
energie