Browser-ul Microsoft Edge ajunge pe Android și iOS

Browser-ul Microsoft Edge ajunge pe Android și iOS
scris 6 oct 2017

Urmașul infamului Internet Explorer, browser-ul Microsoft Edge, este disponibil pe telefoanele cu Android și iPhone, dar doar pentru un număr limitat de utilizatori.

Microsoft a lansat prima versiune de test a browser-ului Edge pentru dispozitivele mobile cu Android și pentru iPhone. Edge este browser-ul implicit din Windows 10, cel care a fost creat de la zero pentru a înlocui Internet Explorer.

Fiind vorba de o primă versiune de test, Edge oferă un set limitat de facilități. Utilizatorii vor regăsi opțiunile elementare, precum History, Reading List și Favorites, însă vor sesiza și lipsa unor funcții avansate pe care browser-ele cu experiență pe platformele mobile le oferă.

Edge pentru smartphone arată și se comportă într-un mod similar versiunii de desktop ceea ce, evident, este un lucru bun pentru cei care folosesc browser-ul celor la Microsoft și pe PC-urile cu Windows 10.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Această primă versiune oferă posibilitatea trimerii unui site către versiunea de desktop pentru a fi vizionat pe browser-ul de Windows. De asemenea, Favorites și Reading List sunt sincronizate între platforme, însă nu și tab-urile deschise.

De apreciat este și faptul că Microsoft nu forțează utilizatorii să folosească Bing, ci lasă posibilitatea alegerii altor motoare de căutare, precum Google sau Yahoo!.

Pe partea tehnică, trebuie spun că Edge folosește motoarele de randare native ale platformelor pentru care a fost dezvoltat, WebKit al celor de la Apple pentru iPhone, respectiv Blink pentru Android.

Deocamdată, Edge pentru smartphone este disponibil doar celor care sunt înscriși în programul Windows Insider și au instalată pe PC cea mai recentă versiune de test a lui Windows 10.

Microsoft plănuiește să lanseze o versiune finală, disponibilă tuturor utilizatorilor, până la finele acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
edge
browser
android
ios
iphone