ByteDance, gigantul chinez care deține TikTok, recunoaște că folosește ChatGPT pentru proprii modele. OpenAI i-a suspendat contul

ByteDance, gigantul chinez care deține TikTok, recunoaște că folosește ChatGPT pentru proprii modele. OpenAI i-a suspendat contul
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2023

ByteDance, compania-mamă chineză chineză a aplicației video TikTok, a admis că folosește tehnologia OpenAI, „într-o măsură foarte limitată”, pentru a contribui la dezvoltarea propriilor modele de inteligență artificială, transmite CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Recunoașterea vine după ce firma din San Francisco a suspendat contul ByteDance din cauza unor întrebări legate de modul în care sunt utilizate datele ChatGPT, arată G4Media.

Pornhub, Stripchat și Xvideos - obligate să respecte cele mai stricte norme privind serviciile digitale în UE CITEȘTE ȘI Pornhub, Stripchat și Xvideos - obligate să respecte cele mai stricte norme privind serviciile digitale în UE

Un purtător de cuvânt al ByteDance a declarat pentru CNN că echipa de ingineri a companiei folosește GPT de la OpenAI, împreună cu alte modele de la terți, într-o măsură foarte limitată în timpul procesului de evaluare și testare.

„ByteDance este licențiată de Microsoft pentru a utiliza API-urile GPT”, a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că firma folosește GPT pentru a alimenta produse și funcții pe piețele din afara Chinei. Serviciile OpenAI nu sunt disponibile în China.

API înseamnă „interfață de programare a aplicațiilor” și este un cadru care permite programelor să comunice și să se conecteze între ele.

Samsung aduce programul self-repair în România CITEȘTE ȘI Samsung aduce programul self-repair în România

Bytedance, cu sediul la Beijing, care deține TikTok, spune că folosește doar modelul de inteligență artificială dezvoltat de ea însăși pentru a alimenta Doubao, care este disponibil doar în China, a precizat purtătorul de cuvânt. Doubao este un instrument asemănător cu ChatGPT care oferă roboți de chat, asistență pentru scris, ajutor pentru învățarea limbii engleze și alte servicii.

Comentariile vin la câteva zile după ce The Verge a raportat că ByteDance folosește „în secret” tehnologia OpenAI pentru a-și antrena propriul model de limbaj (LLM), ceea ce reprezintă o încălcare directă a termenilor de serviciu ai OpenAI.

OpenAI interzice utilizatorilor să dezvolte modele AI rivale folosind rezultatele ChatGPT.

Piața telecom a scăzut. Lider este Orange, urmat de RCS&RDS, Vodafone nu revine pe locul 2. Popularitatea cartelelor preplătite de telefonie este în scădere CITEȘTE ȘI Piața telecom a scăzut. Lider este Orange, urmat de RCS&RDS, Vodafone nu revine pe locul 2. Popularitatea cartelelor preplătite de telefonie este în scădere

Într-un comunicat transmis către CNN, OpenAI a spus că a suspendat contul Bytedance.

„Toți clienții API trebuie să adere la politicile noastre de utilizare pentru a ne asigura că tehnologia noastră este folosită în scopuri bune. În timp ce utilizarea de către ByteDance a API-ului nostru a fost minimă, am suspendat contul lor în timp ce investigăm în continuare”, a precizat aceasta.

The Verge, citând documente interne ale ByteDance, a relatat că firma chineză s-a bazat pe API OpenAI „în aproape fiecare fază de dezvoltare” a LLM-ului său de bază, care a primit numele de cod Project Seed.

Digi continuă ofensiva în Spania: extinde puternic rețeaua proprie de fibră optică și lansează noi angajări, după ce forța de muncă a crescut de aproape 7 ori în 4 ani. Va încheia 2023 cu 7.500 de angajați CITEȘTE ȘI Digi continuă ofensiva în Spania: extinde puternic rețeaua proprie de fibră optică și lansează noi angajări, după ce forța de muncă a crescut de aproape 7 ori în 4 ani. Va încheia 2023 cu 7.500 de angajați

Acesta a raportat că ByteDance a ordonat personalului său să nu mai folosească textul generat de GPT în urmă cu câteva luni, care a fost în jurul momentului în care compania a lansat modelul prin intermediul platformei sale Doubao în China.

Mulți dintre giganții tehnologici din China – inclusiv Baidu (Bidu), Alibaba (BABA) și SenseTime – și-au prezentat deja propriile instrumente de tip ChatGPT. Unii spun că noile oferte ale firmelor chinezești vor adăuga combustibil la o rivalitate existentă între SUA și China în domeniul tehnologiilor emergente.

Purtătorul de cuvânt al ByteDance a declarat pentru CNN că, în aprilie, compania a anunțat la nivel intern că datele produse de GPT nu ar trebui adăugate la seturile de date de instruire ale modelelor dezvoltate de ea însăși.

Vodafone a găsit soluția pentru Italia, unde are dificultăți CITEȘTE ȘI Vodafone a găsit soluția pentru Italia, unde are dificultăți

De asemenea, compania a oferit echipei de ingineri cursuri de formare în materie de conformitate cu privire la termenii de serviciu atunci când se utilizează GPT.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
bytedance