California a adoptat cele mai stricte reguli pentru neutralitatea internetului din Statele Unite

California a adoptat cele mai stricte reguli pentru neutralitatea internetului din Statele Unite
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 oct 2018

California a adoptat duminică cele mai stricte reguli referitoare la neutralitatea internetului din Statele Unite, care sunt însă criticate de administrația Trump, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernatorul statului California, Jerry Brown, a aprobat un proiect de lege care interzice providerilor de internet să blocheze, să limiteze sau să favorizeze traficul online, scrie News.ro.

În plus, noile reglementări interzic practica prin care providerii exceptează un anumit conținut de la limitele referitoare la datele utilizatorilor, cunoscută sub numele de ”zero rating”.

Facebook poate fi amendată în UE cu până la 1,63 de miliarde de dolari pentru breșa de securitate anunțată vineri CITEȘTE ȘI Facebook poate fi amendată în UE cu până la 1,63 de miliarde de dolari pentru breșa de securitate anunțată vineri

Giganți din sectorul telecomunicațiilor precum AT&T și Comcast au fost împotriva acestui proiect de lege, pe care îl consideră prea restrictiv.

În urmă cu o săptămână, administrația Trump a anunțat că va contesta în  justiție aceste noi reglementări, dacă vor intra în vigoare, a relatat Wall Street Jurnal.

Anul trecut, Comisia Federală pentru Comunicații a eliminat reglementările referitoare la neutralitatea internetului adoptate în timpul administrației președintelui Obama.

Susținătorii noilor reglementări din California speră ca acestea să fie adoptate și în restul Statelor Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
california
internet