California a adoptat cele mai stricte reguli pentru neutralitatea internetului din Statele Unite

California a adoptat cele mai stricte reguli pentru neutralitatea internetului din Statele Unite
scris 1 oct 2018

California a adoptat duminică cele mai stricte reguli referitoare la neutralitatea internetului din Statele Unite, care sunt însă criticate de administrația Trump, transmite MarketWatch.

Guvernatorul statului California, Jerry Brown, a aprobat un proiect de lege care interzice providerilor de internet să blocheze, să limiteze sau să favorizeze traficul online, scrie News.ro.

În plus, noile reglementări interzic practica prin care providerii exceptează un anumit conținut de la limitele referitoare la datele utilizatorilor, cunoscută sub numele de ”zero rating”.

Facebook poate fi amendată în UE cu până la 1,63 de miliarde de dolari pentru breșa de securitate anunțată vineri CITEȘTE ȘI Facebook poate fi amendată în UE cu până la 1,63 de miliarde de dolari pentru breșa de securitate anunțată vineri

Giganți din sectorul telecomunicațiilor precum AT&T și Comcast au fost împotriva acestui proiect de lege, pe care îl consideră prea restrictiv.

În urmă cu o săptămână, administrația Trump a anunțat că va contesta în  justiție aceste noi reglementări, dacă vor intra în vigoare, a relatat Wall Street Jurnal.

Anul trecut, Comisia Federală pentru Comunicații a eliminat reglementările referitoare la neutralitatea internetului adoptate în timpul administrației președintelui Obama.

Susținătorii noilor reglementări din California speră ca acestea să fie adoptate și în restul Statelor Unite.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
california
internet