Casa Albă le impune agențiilor federale să interzică TikTok pe telefoanele angajaților în termen de 30 de zile

Casa Albă le impune agențiilor federale să interzică TikTok pe telefoanele angajaților în termen de 30 de zile
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2023

Agențiile federale americane vor trebui să se asigure că aparatele lor nu mai au pe ele aplicația video TikTok în 30 de zile, a dispus Biroul pentru gestiune și buget al Casei Albe (OMB), relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deținută de compania chineză ByteDance, TikTok este vizată de aleșii americani, care consideră aplicația o amenințare pentru securitatea națională și au interzis utilizarea ei pe aparatele electronice ale funcționarilor într-o lege votată la sfârșitul lui decembrie, scrie Agerpres.

FOTO Nokia a lansat Nokia G22, pe care îl prezintă ca având \ CITEȘTE ȘI FOTO Nokia a lansat Nokia G22, pe care îl prezintă ca având "funcția de reparabilitate inclusă". Prețul pentru România

Ordinul OMB reprezintă punerea în aplicare a acestei legi, ratificate la începutul lui ianuarie de președintele Joe Biden.

Într-un memorandum, directoarea acestui birou, Shalanda Young, le-a cerut agențiilor guvernamentale "să suprime și să interzică instalarea" aplicației pe aparatele care le aparțin sau sunt gestionate de ele și să interzică "traficul de internet" de pe aceste aparate spre aplicație.

Foarte populara platformă de clipuri scurte și virale, proprietatea companiei chineze ByteDance, este din ce în ce mai mult în atenția statelor occidentale, care se tem că Beijingul poate avea astfel acces la datele utilizatorilor din lumea întreagă.

Această interdicție în cadrul guvernului federal american survine la câteva zile după o decizie similară a Comisiei Europene, care a interzis TikTok personalului său pentru "a proteja" instituția.

Guvernul din Canada a anunțat și el luni că va interzice TikTok pe aparatele mobile pe care le furnizează personalului său începând de marți, făcând referire la "un nivel de risc inacceptabil" pentru viața privată și securitate. TikTok se numără deja printre aplicațiile chinezești interzise în India din 2020.

Cu peste un miliard de utilizatori activi în lume, TikTok ocupă locul al șaselea în topul platformelor sociale cele mai utilizate, potrivit ultimului raport al We Are Social privind evoluția sectorului digital, publicat în ianuarie.

TikTok a recunoscut în noiembrie că unii angajați din China puteau accesa datele utilizatorilor europeni, precum și faptul că anumiți salariați au utilizat aceste date pentru a-i depista pe jurnaliști. Grupul neagă însă orice control sau acces la datele sale ale guvernului chinez. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
casa alba