Cea mai rapidă baterie de smartphone din lume se încarcă în 13 minute

Cea mai rapidă baterie de smartphone din lume se încarcă în 13 minute
scris 21 iun 2019

Încărcarea completă a unui telefon de la 0% la 100% în mai puțin de un sfert de oră este la un pas de a deveni realitate.

În următorii ani va ajunge să conteze mai puțin ce autonomie are un smartphone, câtă vreme progresele în acest domeniu întârzie să apară, ci mai mult cât de repede se încarcă unul. O încărcare completă în 10-15 minute va ajuta utilizatorul să treacă mai ușor peste anxietatea descărcării device-ului, cu condiția să aibă la îndemână o sursă de energie.

Cel mai recent pas înainte în acest domeniu a fost făcut de producătorul chinez Vivo, care a anunțat tehnologia Super FlashCharge. Aceasta poate alimenta o baterie cu 120W.

Fără a intra în detalii tehnice despre modul în care funcționează noua tehnologie, cei de la Vivo se laudă cu o baterie normală de smartphone, cu o capacitate de 4.000 mAh, care trece printr-un ciclul complet de încărcare în doar 13 minute.

LinkedIn își extinde operațiunile din Irlanda și angajează 800 de persoane CITEȘTE ȘI LinkedIn își extinde operațiunile din Irlanda și angajează 800 de persoane

Nu se știe când va fi implementată într-un produs final noua tehnologie, însă se așteaptă ca producătorul chinez să o prezinte pe larg săptămâna viitoare, în cadrul târgului MWC Shanghai, acolo unde își va prezenta și primul smartphone 5G.

Până acum, cel mai avansat dispozitiv Vivo din acest punct de vedere este smartphone-ul de gaming iQOO, a cărui baterie de 4.000 mAh se încarcă în 45 de minute.

Cei de la Vivo nu sunt singurii care fac eforturi în creșterea vitezei de încărcare a bateriilor de smartphone. Conaționalii de la Xiaomi au o tehnologie de încărcare de 100W, care încarcă o baterie de 4.000 mAh în 17 minute. Nici aceasta nu se regăsește încă într-un produs final.

La ora actuală, telefonul care se încarcă cel mai rapid este alt produs al unei companii chinezești, Oppo Find X Lamborghini. Bateria de 3.400 mAh a acestuia se încarcă în 35 de minute.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
baterie
autonomie
incarcare